به گزارش اخبارفلزات، کاهش تقاضای مس توسط چین یکی از دلایل مهم برای کاهش قیمت این فلز ارزشمند صنعتی است. چین بزرگترین مصرفکننده مس در دنیاست، اما پیشبینی میشود با توجه به اوجگیری دوباره ویروس همهگیر کرونا فعالیتهای ساختمانی و زیرساختی در این کشور کاهش یابد و به دنبال آن بستر برای افت تقاضا فراهم شود. البته اوجگیری سویه جدید کرونا، نهتنها باعث کاهش فعالیتهای ساختمانی و زیرساختی در چین میشود، بلکه اجرای طرحهای زیرساختی در دیگر کشورهای دنیا را نیز به تأخیر میاندازد که خود عاملی مهم در سقوط قیمتی کنونی در بازار است.
قیمت به ۸۵۰۰ دلار میرسد
رویترز در این مورد نوشت: فلزی که در اواسط سال جاری ارزشی بیش از ۱۰ هزار دلار به ازای هر تن به دست آورده بود؛ در روزهای اولیه ماه دسامبر با قیمت ۹ هزار و ۵۰۰ دلار مبادله شد و در قراردادهای آتی برای تحویل در انتهای ماه دسامبر قیمت هر تن مس برابر با ۹ هزار و ۱۰۰ دلار اعلام شده است. انتظار میرود روند کاهش قیمتها در این بازار ادامه داشته باشد و این مسئله برای فعالان صنعت مس به معنای کاهش درآمد و کاهش سودآوری است. پیشبینیها از رسیدن قیمت هر تن مس به کمتر از هشت هزار و ۵۰۰ دلار در فصل اول سال بعد حکایت دارد.
بازار با مازاد عرضه روبهرو میشود
از طرف دیگر بزرگترین شرکت تولیدکننده مس که در کشور شیلی فعالیت میکند، اخیرا، اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۴ بازار مس با مازاد عرضه روبهرو خواهد بود. مازاد عرضه در این بازار میتواند چالشهای زیادی را برای صنعت مس ایجاد کند و اقتصاد را به سمت بحرانهای تازه هدایت کند.
در این گزارش آمده است که «در سال ۲۰۲۲ روند کاهش قیمت مس در دنیا ادامه خواهد داشت و قیمت هر تن مس در فصل اول سال ۲۰۲۲ بالغبر ۹ درصد نسبت به فصل آخر امسال پایینتر خواهد بود. اصلیترین دلیل این مسئله وجود مازاد عرضه در بازار است که ریشه در کاهش تقاضا نسبت به برآوردهای قبلی دارد».
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه