به گزارش اخبارفلزات، این افزایش کسری عرضه، ناشی از تقویت تقاضای مس کشور چین گزارش شده است. در این راستا بدون در نظر گرفتن موجودی مس در انبارهای گمرک چین، کسری عرضه مس طی سال ۲۰۲۰، برابر با ۴۵۶ هزار تن بوده که کمتر از رقم ۵۶۱ هزار تنی سال ۲۰۱۹ میشود.
گروه بینالمللی مطالعات مس، با وجود کاهش تقاضای ناشی از ویروس کرونا، مصرف مس تصفیه شده در جهان را با رشد ۲،۳ درصدی، برابر با ۲۴ میلیون و ۹۷۸ هزار تن در سال ۲۰۲۰ برآورد کردهاند.
میزان تقاضای مس جهان به جز چین حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده که ناشی از افت تقاضای ۱۵ درصدی ژاپن، ۱۱ درصدی اتحادیه اروپا و ۱۰ درصدی آسیا به جز چین است. با این حال با افزایش ۳۸ درصدی واردات مس تصفیه شده به چین (معادل ۱،۲ میلیون تن)، مصرف مس در چین ۱۳ درصد افزایش یافت. که منجر به جبران افت تقاضای سایر نقاط جهان شده است.
گروه بینالمللی مطالعات مس، طبق آخرین گزارش خود با توجه به تعلیق فعالیت واحدهای تولید نیمه ساختههای مسی تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا طی اوایل سال ۲۰۲۰ در چین و کاهش تقاضای کشورهای جهان به جز چین، تقاضای واقعی صنعت چین در سال گذشته کاهش و رشد کمتری را نسبت به مصرف ظاهری نشان داد.
بر اساس این گزارش، تولید جهانی مس تصفیه شده با رشد۱،۴ درصدی به ۲۴ میلیون و ۴۱۹ هزار تن رسید که تولید از منابع معدنی رشد ۲،۸ درصدی و تولید از قراضه، به میزان ۴،۵ درصد کاهش داشت. همچنین عرضه قراضه به علت مشکلات ناشی از ویروس کرونا و پایین آمدن قیمت مس محدود بود و این امر بر تولید مس تصفیه شده در نیمه نخست سال تاثیر منفی گذاشته است.
تولید مس معدنی در سال ۲۰۲۰ تغییر اندکی داشت و با کاهش ۱۱ هزار تنی به ۲۰ میلیون و ۵۱۷ هزار تن رسید. تولید کنسانتره مس در سال گذشته، ۰،۴ درصد افزایش و تولید کاتد استخراج حلالی و الکترووینینگ، به میزان ۲ درصد کاهش یافته است. همچنین، ظرفیت معادن مس در سال ۲۰۲۰ با ۲،۵ درصد افزایش به سالانه ۲۴ میلیون و ۷۶۲ هزار تن رسید.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه