چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت ×
گزارش هفتگی بازار فولاد
03 آذر 1399 - 10:31
شناسه : 1859
بررسی بازار هفتگی فولاد
ارسال توسط :
پ
پ

سنگ آهن
فولاد ایران:  هفته گذشته بازار جهانی سنگ آهن روندی صعودی داشت و  قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین حدود ۵ دلار رشد داشته به نزدیکی ۱۳۰ دلار هر تن خشک سی اف آر رسید. حاشیه سود خوب فولادسازی تجار چینی را تشویق کرد هفته گذشته خرید سنگ آهن را افزایش دهند و همین امر به رشد قیمت ها کمک نمود.
 در بازار صادرات ایران، سنگ آهن به تبعیت از بازارهای جهانی صعودی بود. آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد با ۳ دلار رشد به ۸۳٫۹ دلار هر تن فوب رسید و  سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص  ۶۱ درصد ایران نیز ۲ دلار بالا رفته ۸۱٫۸ دلار هر تن فوب ثبت شد.

قراضه
فولاد ایران:  بازار واردات قراضه ترکیه یکی از پر رونق ترین هفته ها را پشت سر گذاشت و  انتظار می رود رشد قیمت ها ادامه یابد. هفته گذشته قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ از ۳۰۶ دلار به حدود ۳۳۸ دلار هر تن سی اف آر رسید و در ماه اخیر میلادی حدود ۳۹ دلار در مجموع رشد داشته است. انتظار می رود رونق بازار قراضه و میلگرد در ترکیه سال جاری میلادی ادامه داشته باشد و سال ۲۰۲۱ کف قیمت قراضه وارداتی در ترکیه  ۳۰۰ دلار باشد در حالی که سال ۲۰۲۰ کف قیمت در ماه مارس مشاهده شد که حدود ۲۰۷ دلار بود.
هفته گذشته قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز تا ۲۱ دلار رشد داشته  به ۳۰۳ دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا ۱۰ دلار بالا رفته ۳۳۵ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده کمتر از ۸ دلار بالا رفته ۲۸۹ دلار هر لانگ تن شنیده شد.  

بیلت
فولاد ایران : متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته در راستای رشد قیمت قراضه تا ۲۸ دلار بالا رفته ۴۵۰ دلار هر تن فوب ثبت شد.
در بازار واردات آسیا محدودیت عرضه و رشد قیمت مواد اولیه بیلت را صعودی کرد و قیمت بیلت ویتنام در چین با ۲۰ دلار شد هفتگی به ۵۰۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. بیلت سی آی اس نیز ۴۸۰ تا ۴۹۰ دلار هر تن سی اف آر بود.
بیلت ایران ۴۶۰ تا ۴۶۵ دلار هر تن سی اف آر اندونزی شنیده شد که تا ۱۵ دلار رشد هفتگی داشت. بیلت روسیه نیز تا ۴۷۰ دلار هر تن سی اف آر اندونزی بود.
بیلت در بازار ایران
فولاد ایران: روز شنبه متوسط قیمت شمش ۱۰۲۱۱۳ریال بود که تا آخر هفته به ۹۷۲۳۸ ریال رسید در حالیکه آهن اسفنجی در قیمت پایه ۵۸۵۰۰ تا ۵۹۰۰۰ ریال پیشنهاد میشد. به علت رکود بازار مقاطع تقاضای شمش بسیار پائین بود. روز سه شنبه از ۹۴ هزار تن شمش پیشنهادی در بورس تنها ۳۵ هزار تن آن به فروش رسید و الباقی بدون مشتری ماند. آخرین قیمت شمش صادراتی ایران ۴۳۰ دلار شنیده شده و تقاضای آن در خارج قوی است ظاهراً اکثر کارخانه ها تا ژانویه را پیش فروش کرده اند.

مقاطع
فولاد ایران : بازارهای مقاطع با توجه به رشد قیمت جهانی قراضه صعودی بودند. هفته گذشته میلگرد صادراتی سی آی اس از ۴۶۰ تا ۴۶۵ دلار به ۴۹۵ تا ۵۰۰  دلار هر تن فوب رسید. در ترکیه میلگرد  در بازار داخلی از ۴۹۰ دلار به ۵۰۵ دلار هر تن درب کاخانه رسید که در راستای رشد بازار قراضه بود و در بازار صادرات  آن قیمت میلگرد ۲۰ تا ۳۰ دلار رشد داشته ۵۰۰ تا ۵۱۰  دلار هر تن فوب شنیده شد.
در جنوب شرق آسیا نیز میلگرد وارداتی رشد داشته ۴۸۲ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. در چین قیمت میلگرد صادراتی رشد چشمگیر داشته از ۴۹۸ دلار به ۵۳۶ دلار  هر تن فوب  رسید.
همچنین در بازار داخلی اروپا میلگرد با ۱۵ یورو رشد به ۴۸۵ یورو  هر  تن درب کارخانه رسید. در بازار امریکا نیز میلگرد ۶۰۸ دلار هر شورت تن درب کارخانه و همچنان ثابت بود.
مقاطع در بازار ایران
فولاد ایران: میانگین قیمت مقاطع روز شنبه۱۲۰۸۲۱ ریال بود ولی به علت نبود تقاضا تا آخر هفته به ۱۱۳۳۲۰ ریال رسید کارخانه های تولیدی بیش از ۱۶۹ هزار تن محصول را عرضه کردند که تنها ۶۷۰۰ تن میلگرد و ۲۸۶ تن تیرآهن معامله شد و الباقی روی زمین ماند. قیمت میلگرد صادراتی به مرز ۴۴۰ دلار هر تن رسیده این افزایش قیمت ناشی از دو مساله کاهش نرخ ارز از یک طرف و افزایش قیمت در بازارهای جهانی است.

ورق
فولاد ایران:  بازارها همه صعودی بودند. ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت رشد چشمگیری داشته از ۴۸۵ دلار به ۵۵۳ دلار هر تن فوب رسید.
متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین از ۵۲۸ دلار به ۵۶۳ دلار هر تن فوب رشد داشت.  ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز از  ۵۳۰ دلار به ۵۸۰ تا ۵۸۵ دلار هر تن سی اف آر رسید. در چین ارزش یوان بالا رفته، تقاضای داخلی بالاست و از طرفی موجودی بازار کاهش داشته از این رو روند صعودی بازار صادرات آن ادامه خواهد داشت.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم  از ۵۱۹ یورو به ۵۳۸ هر تن درب کارخانه رسید. در بازار امریکا نیز ورق گرم تا ۳۰ دلار بالا رفته ۷۴۸  دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.   
ورق در بازار ایران
فولاد ایران: ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در اصفهان شنبه ۲۰۸۰۰۰ ریال بود که تا آخر هفته به ۱۹۰۰۰۰ریال رسید. ورق های گرم ضخامت ۳ تا ۱۵ میلیمتر ۱۶۲۵۰۰ ریال بود که تا آخر هفته به ۱۵۶۵۰۰ ریال رسید.
متوسط قیمت ورق های اکسین از  ۱۶۳۳۷۵ ریال روز شنبه تا آخر هفته به ۱۶۰۵۰۰ ریال رسید. با کاهش قیمت اسلب در بورس قیمت پایه فروش این کارخانه هم پائین آمده ولی به علت رکود بازار خریداری نیست. ورق های کاویان هم از قاعده کاهش قیمت بی نصیب نماندند و از ۱۴۶۳۳۳ ریال روز شنبه به ۱۴۵۲۵۰ریال تا آخر هفته رسیدند .
ورق سرد با بی تفاوتی بازار روبرو شد و به همین دلیل خریدار نداشت میانگین قیمت روز شنبه که ۲۸۴۳۰۰ ریال بود تا چهارشنبه به ۲۶۳۳۰۰ ریال رسید.
ورق گالوانیزه نیز به طبع افت قیمت ورق گرم از ۲۶۳۰۳۱ ریال به ۲۵۵۸۱۳ ریال افت کرد.
در بازار امروز دو عامل اصلی دیده می شود
اول نرخ ارز  ، زمزمه کاهش نرخ ارز بسیار قوی است ، در اینصورت قیمت فولاد در بازار داخلی باید نزول کند.
دوم مساله بیماری همه گیر که باعث تعطیلی دو هفته ای بازار است و طبعاً تقاضای آهن آلات را به حداقل کاهش میدهد.
فشار بورس برای کاهش قیمت پایه عرضه همه را گرفتار کرده است قیمت های امروز صادراتی با قیمت های عرضه در بورس تطابق ندارد از آنجا که تقاضا در بازار داخلی بسیار محدود است فشار روی صادرات افزایش خواهد یافت فارغ از آنکه نرخ ارز چه عددی باشد تولیدکننده برای حفظ نقدینگی به صادرات ادامه خواهد داد بنابراین طی دو هفته آینده ما با دو نوع تولیدکننده روبرو خواهیم بود . آنها که صادرات دارند این دسته به تولیدشان ادامه می دهند ولی محصول آنها کمتر به بازار خواهد آمد . دسته دوم تولیدکنندگانی که صادرات ندارند با توجه به کاهش تقاضا و آنچه در دو هفته گذشته در بورس گذشت اینها از مدار خارج خواهند شد در نتیجه کل عرضه به بازار داخل کاهش خواهد یافت. در حال حاضر انگیزه احتیاطی و حفظ نقدینگی در بازار بسیار قویست این مساله خطر بسیار بزرگی برای تولید است و چنانچه در خلال دو هفته آینده این روند ادامه یابد عملاً بازار دچار قحطی خواهد شد. هر روزی که تقاضا به هر دلیلی برگردد محصول قابل عرضه ای در حجم چشم گیر در بازار نیست طبعاً قیمت ها به سمت بالا بر می گردد .
دو عامل روی سرعت برگشت قیمت اثر خواهد گذاشت نرخ ارز و کنترل انبارها هر چه نرخ ارز رو به پائین باشد و یا کنترل انبارها ادامه یابد انگیزه احتیاطی قوی تر خواهد شد در نتیجه تولید کمتر.
انتخاب بایدن و احتمال برگشت برجام دولت را وادار می کند تا قیمت ها را پائین بیاورد دو عامل نرخ ارز و کنترل انبار به این مساله کمک می کند ولی سئوال اینست که کاهش تولید تا کجا می تواند ادامه یابد.
دو اتفاق مهم در هفته گذشته افتاد
اول اعلام شیوه نامه عرضه و تقاضا که دربرگیرنده کل زنجیره فولاد است، دولت با این ترفند قیمت مواد اولیه را بالا خواهد برد و فاصله قیمت مواد اولیه با محصول را کم خواهد کرد اما این مطلب باعث افزایش قیمت پایه محصول در بورس خواهد شد ولی دو نکته در این شیوه نامه هست
اول آنکه چرا قیمت شمش ۸۰ درصد قیمت سی آی اس تعیین شده است، وقتی شمش ایران در بازار جهانی به راحتی فروش می رود و شناخته شده است چرا باید در ارتباط با سی آی اس باشد و چرا ۸۰ درصد.
دوم همه تولیدکننده ها موظف به عرضه کالا در بورس شده اند بسیاری از تولیدکننده ها نه مواد اولیه را از بورس می خرند نه تولیدشان را در بورس می فروشند همین تولیدکننده ها هم نقش تعیین کننده ای در بازار دارند آنها امکان ورود به بورس برای خرید و یا فروش را بنا به دلایل متعددی ندارند بنابراین متوقف خواهند شد. به نظر می رسد این سیاست بخشی از سیاست تک نرخی کردن ارز است ولی چشم انداز آن جوابگو نیست.
اتفاق دیگر
نشست جامعه اروپا با ایران است که از تولیدکننده ها و تجار ایرانی برای سرمایه گذاری برای دسامبر دعوت به عمل آورده اند . این مساله چشم انداز آینده را بیان می کند و تصویب FATF را که احتمالاً به ریاست جمهوری بعدی خواهد کشید.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.