سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
گل‌گهر بزرگ‌ترین تامین‌کننده مواد اولیه فولادی‌ها است
17 مهر 1400 - 9:09
شناسه : 18809
معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر: معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر گفت: حدود ۳۳ درصد از کل کنسانتره سنگ‌آهن و ۲۵ درصد از کل گندله سنگ‌آهن کشور در کارخانجات فراوری و گندله‌سازی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر تولید می‌شود. البته سهم منطقه بزرگ گل‌گهر از تولید کشور در بخش کنسانتره ۴۳ و گندله ۳۳ درصد است. لذا این شرکت بخش عمده‌ای از نیاز کارخانجات فولادی کشور را به این دو محصول تامین می‌کند و نقش بی‌بدیلی در تامین نیاز زنجیره فولاد کشور دارد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی گل‌گهر
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، حسین شاهمرادی معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، اظهار داشت: این حجم از تولید مستلزم تامین حداقل ۲۸ میلیون تن سنگ‌آهن خام است که در حال حاضر فقط ۹ میلیون تن آن، از معدن شماره یک گل‌گهر که بهره برداری آن توسط ایمیدرو به این مجموعه واگذار شده، تامین می‌شود و مجبور هستیم حدود ۷۰ درصد مابقی نیاز خود را از بازار آزاد تامین کنیم. ذخایر باقی‌مانده منطقه معدنی گل‌گهر، حدود ۷۸۰ میلیون تن است که از این مقدار بر اساس قراردادهای موجود با ایمیدرو کم‌تر از ۲۰۰ میلیون تن به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در اختیار گل‌گهر قرار می‌گیرد.

وی افزود: به نظر می رسد توزیع ذخایر سنگ‌آهن گل‌گهر متناسب با میزان سرمایه‌گذاری، تولید و نیاز کارخانجات فراوری این منطقه انجام نپذیرفته و این مسئله شرکت را مجبور کرده تا بخشی از سنگ‌آهن خام مورد نیاز خود را از خارج از منطقه و حتی استان کرمان تامین کند که این موضوع قیمت تمام شده محصولات گل‌گهر را به‌شدت افزایش و در مقابل میزان تولید این شرکت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر گفت: از آنجایی که اکتشاف و استخراج سنگ‌آهن مستلزم سرمایه‌گذاری کلان و زمان زیاد بوده است، متاسفانه در سال‌های اخیر این حوزه مورد کم‌توجهی قرار گرفت. البته ذخایر سنگ‌آهن و پهنه‌های معدنی در اختیار دولت و یا اشخاصی بوده که توان سرمایه‌گذاری در این حوزه را نداشته‌اند. لذا توسعه این بخش به عنوان اولین حلقه از زنجیره فولاد، متناسب با حلقه‌های پایین‌دست خود به درستی صورت نگرفته است.

شاهمرادی بیان کرد: گل‌گهر یک شرکت توسعه محور بوده و نگاه توسعه‌ای مدیران و سهامداران آن طی دو دهه اخیر رشد قابل توجه این شرکت و افزایش جایگاه آن در بازار سرمایه را به‌دنبال داشته است و با مطالعه و رصد زنجیره تامین فولاد و تحلیل بازار، برنامه‌ریزی لازم جهت توسعه شرکت تدوین و در دست اجرا قرار گرفت. امضا تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری فی‌مابین وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت معدین و صنعتی گل‌گهر که در اوایل سال جاری منعقد شد که گواه این ادعاء است.

وی ادامه داد: این تفاهم‌نامه شامل ۳۶ طرح برزگ اقتصادی با محورهای تکمیل زنجیره ارزشی فولاد، ورود به بازارهای جدید، تنوع جغرافیایی، توسعه زیرساخت، توسعه اکتشافات و … است. بی‌شک اجرای چنین طرح‌هایی موجب پیشرفت و آبادانی کشور، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه زیرساخت‌های کشور می‌شود. علاوه بر این ورود گل‌گهر به سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان که با دید جهادی مدیران شرکت عملی شده است، کمک شایانی به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه این استان کم برخوردار خواهد کرد.

معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر اذعان داشت: خط مشی شرکت در حوزه فروش و توزیع محصولات تولیدی، در مرحله اول تامین خوراک کارخانجات فولادی داخل کشور بوده و بسیار به آن پایبند است. این روش ضمن کمک به ایجاد ارزش افزوده بالاتر، در مسیر چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد کشور قرار دارد.

شاهمرادی تصریح کرد: بر مبنای این خط مشی و با هدف رفع نیاز داخل کشور، گل‌گهر در سال جاری تقریبا تمام گندله و کنسانتره فروش رفته خود را مطابق با سهمیه‌بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار شرکت‌های فولادی قرار داده است. هر چند به‌دلیل وجود مازاد گندله در کشور، کاهش تولید کارخانجات فولادی ناشی از قطع برق و همچنین ذخیره گندله توسط برخی شرکت‌ها، تقاضا برای این محصول در کشور کاهش یافته است.

وی یادآور شد: شرکت گل‌گهر در ۶ ماهه نخست سال جاری، موفق به فروش ۶ میلیون و ۶۲۰ هزار تن انواع محصولات شامل پنج میلیون و ۱۳۵ هزار تن گندله، یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن کنسانتره و مقداری اندکی نرمه گندله شده است. مبلغ ریالی فروش شرکت طی ۶ ماه به حدود ۲۳۰ هزار میلیارد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بالای ۵۰ درصدی را داشته است. در این راستا محصولات این شرکت بخش عمده‌ای از خوراک حداقل ۱۶ کارخانه فولادی داخل کشور را تامین می‌کند.

معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در پایان خاطرنشان کرد: شرکت گل‌گهر در زمینه اکتشافات، طی سال‌های اخیر فعالیت‌های قابل توجهی انجام داده و اخیرا نیز در جهت تامین تجهیزات، نوسازی و توسعه ناوگان حفاری که یکی از مشکلات اساسی این حوزه است، اقداماتی را آغاز و امیدواریم با سرمایه‌گذاری در این بخش و ورود دانش و تکنولوژی جدید به شناسایی و اکتشاف ذخایر جدید و رشد این حوزه کمک کند.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.