یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 19 January , 2025 ساعت ×
روایت خودباوری در اکسین
15 شهریور 1400 - 16:12
شناسه : 17335
انتقال نفت خام از پایانه نفتی گوره در گناوه‌ی بوشهر به بندر جاسک در هرمزگان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های استراتژیک در تاریخ صنعت نفت ایران است. دور زدن تنگه‌ پرحاشیه هرمز، ارزان و کم‌ریسک کردن صادرات نفت، کاهش آلودگی محیط‌زیست و ایجاد چند هزار شغل، تنها دستاوردهای این پروژه خیره‌کننده نیستند؛ استقلال صنعتی و بومی کردن فناوری انتقال نفت، دستاورد بزرگ‌تری است که صنعتگران ایرانی در سال جهش تولید به ملت ایران هدیه دادند.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی شرکت صبا انرژی
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، مشکلات متعدد از جمله هزینه‌های سنگین و تحریم‌های ظالمانه، اجازه نداد ایران پروژه انتقال نفت گوره به جاسک را به یکی از پنج کشور دارای فناوری پیشرفته ساخت تختال، ورق و لوله ترش یعنی کره جنوبی، آلمان، چین، هند و لوکزامبورگ واگذار کند و به جای تعطیل کردن پروژه، به فکر ایجاد زنجیره تولید لوله ویژه انتقال نفت خام با استاندارد NACE باشند.

«وصندوق» در صدر زنجیره فناوری ترش

زنجیره تولید لوله ترش در سه حلقه ایجاد شد که دو حلقه آن، با سرمایه‌گذاری و مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری شکل گرفت. شرکت فولاد اکسین خوزستان و شرکت لوله‌سازی اهواز دو برند صنعتیِ قدیمی و موفق از خانواده هلدینگ چندرشته‌ای صباانرژی هستند که توانستند با کاربست تجربه‌های داخلی و توانِ کارکنانِ ماهر و توانمند خود، نقشی بی‌بدیل در توفیق پروژه ملی گوره به جاسک ایفا کنند.

حلقه‌های افتخار

در حلقه اول زنجیره تولید اسلب ترش، با سرمایه‌گذاری دو میلیارد یورویی، ۴۰۰ هزار تن تختال API در فولادمبارکه تولید و برای ساخت ورق به شرکت فولاد اکسین منتقل شد. در حلقه دوم نیز با ۵۵ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای تامین تختال و ورق، ۳۶۰ هزار تن ورق با گرید فولادی API5L X60MS ساخته و برای تولید لوله‌های ۴۲  اینچ مناسب سرویس ترش به شرکت لوله سازی اهواز و چند شرکت دیگر تحویل داده شد. و در آخر حلقه سوم این زنجیره یعنی شرکت لوله‌سازی اهواز توانست ۲۲۴ هزار تن لوله پیشرفته ترش را با روش‌های U&O و RB تولید و به وزارت نفت تحویل دهد.

به این ترتیب، بزرگ‌ترین پروژه تاریخ صنعت نفت اجرا شد و توانست علاوه بر جلوگیری از خروج ۵۰۰ میلیون یورو ارز از کشور، برای ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و برای ۳۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌ ایجاد کندد.

ایران ششمین کشور دارای فناوری

فاز یک پروژه انتقال نفت از گوره به جاسک در حالی افتتاح می‌شود که ایران صرفا با اتکا به توانایی و دانش فنی داخلی به صورت رسمی به جمع کشورهای دارای فناوری تولید و انتقال نفت خام پیوسته و می‌تواند کارفرمای پروژه‌های سودآور نفتی در سراسر جهان بشود.

افزون بر اینکه دو شرکت فولاد اکسین خوزستان و لوله‌سازی اهواز توانستند در وندورلیست شرکت‌های نفت و گاز دنیا قرار گیرند، اجرای این پروژه، باعث افزایش سودآوری قابل توجه آن‌ها نیز شد که این موضوع برای سهامداران «وصندوق» به خصوص بازنشستگان حائز اهمیت است.

گفتنی است، این تجربه گرانبها، ایجاب می‌کند که دولت و به‌خصوص وزارت نفت، در اجرای پروژه‌های بزرگ از توانایی شرکت‌های داخلی استفاده کند و افزون بر جلوگیری از خروج ارز، فناوری‌های نوین نیز در داخل کشور بومی شوند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.