سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 19 November , 2024 ساعت ×
۳۰ میلیون تن ظرفیت سالیانه معادن کشور
09 دی 1399 - 8:09
شناسه : 4343
دبیرکل انجمن سنگ ایران گفت: اجرای دقیق طرح احیا و نوسازی معادن کوچک مقیاس می تواند موجب بازگشت یک هزار معدن سنگ تزئینی و نما به چرخه تولید و صادرات شود.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات به نقل از ایرنا، «احمد شریفی» تصریح‌کرد: پیاده‌سازی طرح احیا و نوسازی معادن کوچک‌مقیاس یکی از بهترین برنامه‌های دولت در بخش معادن محسوب می‌شود، اما اختلاف سلیقه مجریان دولتی در این زمینه، مانع از پیشرفت مورد انتظار در این بخش شده است.

برخورداری ۲۱۰۰ معدن سنگ از پروانه بهره‌برداری

دبیرکل انجمن سنگ ایران اعلام‌کرد: امروز تعداد ۲ هزار و ۱۰۰ معدن سنگ تزئینی و نما در سطح کشور پروانه بهره‌برداری دارند، اما به دلایل مختلف تعداد یک‌هزار معدن در این بخش غیرفعال شده‌اند و می‌توان با عارضه‌یابی نسبت به فعال‌سازی آنها اقدام کرد.

معادن سنگ با ظرفیت ۳۰ میلیون تنی

 شریفی بیان‌داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد ظرفیت سالیانه معادن سنگ کشور افزون بر ۳۰ میلیون تن است، اما اکنون در شرایط کنونی به حدود هشت تا ۹ میلیون تن رسیده و نیازمند بازنگری است که به چه دلیل به تولید حدود یک سوم ظرفیت در این بخش رسیده‌ایم؟

توان فرآوری سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مربع سنگ 

وی توضیح‌داد: امروز در سطح کشور بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ واحد فرآوری سنگ با توان سالیانه ۲۰۰ میلیون مترمربع وجود دارد، اما اکنون تولید در سطح ۷۰ میلیون مترمربع انجام و در واقع نزدیک به ۳۰ درصد سنگ تزئینی و نما فرآوری می‌شود. 

آمار ۵۳.۸ درصدی معادن فعال توسط وزارت صنعت

شریفی اضافه‌کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی بخش معادن، آمار داده که در سطح کشور بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ معدن وجود دارد که از این میزان ۵۳.۸ درصد با رقم پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال است.
وی خاطرنشان‌کرد: وزارت صنعت، اولویت فعال‌سازی معادن غیرفعال را به حوزه فلزی (سنگ آهن، مس و غیره) داد، زیرا خریداران آماده پیش خرید این مواد معدنی بودند و از سال ۹۷ حدود ۵۰ تا ۶۰ معدن راکد در این ارتباط فعال شدند.

درخواست وزارت صنعت برای فعال‌سازی ۲۰۰ معدن راکد 

دبیرکل انجمن سنگ ایران تصریح‌کرد: هم‌زمان با شکل‌گیری شورای هماهنگی و مشورتی احیای معادن غیرفعال کوچک‌مقیاس در سال ۹۷، بنابر فرمان وزیر صنعت مقرر بود سالیانه نزدیک به ۲۰۰ معدن عارضه‌یابی شده و با رفع مشکلات به مدار تولید بازگردند.
وی گفت: انجمن سنگ در هماهنگی با شورای یاد شده در نخستین مرحله تعداد ۲۰ معدن را برای فعال‌سازی معرفی کرد و همه مشکلات آنها از قبیل ماشین‌آلات، میزان استخراج، حقوق دولتی و جرایم مربوطه هم رصد شد، اما اختلاف دیدگاه بین شورای مزبور با معاونت معدنی وزارت صنعت، سبب معطل ماندن طرح فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس در حوزه سنگ تزئینی و نما شد.

مصوبه شورای هماهنگی احیای معادن بلاتکلیف

شریفی بیان‌داشت: انتظار این بود که مصوبه شورای هماهنگی احیای معادن به عنوان تصمیم شورای عالی معادن محسوب شود تا کاربردی باشد، اما معاونت معدنی وزارت صنعت در دوران وزیر پیشین و فعلی در قالب بروکراسی اداری و پیچ و خم مربوطه تصمیم‌های شورای مزبور را بلوکه کرد و در عمل شورا تعطیل شد.
مردادماه پارسال «جعفر سرقینی» معاون وقت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت در همایش رونق تولید با احیا و فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس، گفت: راه اندازی معادن کوچک در استان‌های محروم آغاز شده و ٣٠ درصد ارزش افزوده در بخش معدن متعلق به معادن کوچک است، اما ٧٠ درصد اشتغال‌زایی به همراه دارد.
وی تصریح‌کرد: ارزش تولیدات معادن کوچک‌مقیاس که راه اندازی شده سالیانه ۵٠ میلیون دلار است و توسعه معادن کوچک بهترین رویکرد برای اشتغال‌زایی پایدار است.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.