شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024 ساعت ×
بازار سنگ آهن و کووید ۱۹
12 آبان 1399 - 4:07
شناسه : 1056
اندمی ویروس کرونا موجب شد تا داد و ستد گندله سنگ آهن افت شدیدی داشته باشد چرا که افت تقاضای فولاد در سایر کشورهای جهان ( غیر از چین) موجب شد تولید فولاد و چدن ماه‌های اخیر در این کشورها کاهش یابد. اروپا و ژاپن که هر دو وارد کننده‌های بزرگ سنگ آهن هستند بین ژانویه تا سپتامبر سال جاری میلادی با کاهش 18 تا 19 درصدی تولید فولاد خود روبرو بودند که به دلیل کاهش تقاضای صنایع وابسته به فولاد بود. در این بین کاهش تولید فولاد موجب شد تا داد و ستد گندله سنگ آهن نیز کاهش یابد. بین ژانویه تا آگوست واردات گندله سنگ آهن به ژاپن 38 درصد و کره حنوبی 42 درصد افت سالانه معادل مجموع 4.2 میلیون تن داشت و واردات به اروپا نیز با افت 29 درصدی معادل 7 میلیون تن در این مدت مواجه شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات به نقل از فولاد ایران،   کاهش تولید کوره‌های بلند در دوره رکود، تقاضای گندله را در کشورهای دنیا غیر از چین پایین آورد. از طرفی گندله معمولا از سنگ آهن فاین یا کلوخه گران تر است از این رو تولید کننده‌های فولاد برای کنترل هزینه های تولید هم تمایل کمتری به خرید گندله داشتند. تولید فولاد از طریق کوره‌های بلند در شرق آسیا و اروپا رواج بیبشتری دارد.

در خاور میانه فولادسازی به وسیله آهن اسفنجی رایج تر است و گندله های بر پایه آهن اسفنجی بخش اعظم سنگ آهن مصرفی آنها را در بر می گیرد. با کاهش شدید تولید فولاد قطر و امارات داد و ستد گندله هم افت شدید داشته بین ژانویه تا آگوست میزان واردات به امارات افت سالانه ۲۴ درصدی داشت. واردات گندله به عربستان نیز در این مدت افت ۱۳ درصدی داشته است که به دلیل افت تولید داخلی آهن اسفنجی آن بود. سال ۲۰۲۰ چین یکی از معدود بازارهایی بوده که برای گندله شرایط مطلوبی داشته است. بین ژانویه تا آگوست چین افزایش ۹۳ درصدی در واردات گندله نسبت به سال قبل داشته که معادل رشد ۱۶ میلیون تنی است.

بهبود اقتصادی چین موجب رونق تقاضای فولاد آن شده است و بین ژانویه تا سپتامبر شاهد رشد ۴٫۵ درصدی تولید فولاد آن بودیم. تولید کوره های بلند با توجه به محدودیت‌های فصلی زمستان برای کاهش آلاینده‌های سینترینگ می‌تواند مصرف گندله کوره‌های بلند چین را در ماه‌های آتی بالاتر هم ببرد.

این تضاد بین وضعیت صنعت فولاد چین و سایر نقاط دنیا موجب شده تا الگوی مورد نظر صادرکننده‌های گندله برای فروش تغییر کند از این رو افت تقاضای جهانی صادرکننده‌ها را به عرضه بیشتر به چین ترغیب کرده داد و ستد گندله روسیه، اوکراین، سوئد و هند با چینی ها بیشتر شد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.