به گزارش اخبارفلزات، مسئولان استان فارس در جریان برگزاری آیین رسمی لولهگذاری این طرح که ۲۶ تیرماه سال جاری انجام شد، از نقش اثرگذار ایمیدرو به عنوان نخستین خریدار امضاکننده خرید تضمینی آب قدردانی کردند و قرارداد این سازمان با سرمایهگذار پروژه را الگوی مناسبی برای سایر صنایع استان فارس دانستند.
عملیات اجرایی این طرح در افق بلندمدت با هدف تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان فارس در اول اسفند ماه سال 1397 آغاز شد که تاکنون ۲٫۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری از ۵٫۷ میلیون مترمکعب خاکبرداری پروژه انجام شده است. در این راستا حدود ۳۰ کیلومتر از سمت لامرد به پارسیان از ۶۷ کیلومتر کل مسیر خط انتقال آب، آماده اجرای کانالزنی برای لولهگذاری است و عملیات لولهگذاری در حدود یک کیلومتر آغاز شد.
در فاز نخست بهرهبرداری، آب خلیج فارس پس از شیرینسازی از آبگیر ساحل بندر پارسیان واقع در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (استان هرمزگان) توسط خط لوله (به طول ۶۷ کیلومتر) به منطقه ویژه اقتصادی لامرد منتقل میشود و با طراحی این خط نیز انتقال آب به دیگر مناطق استان فارس امکانپذیر خواهد بود.
قرارداد سرمایهگذاری و فروش آب پس از برگزاری ۲۵ جلسه تخصصی در سازمان ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اسفندماه ۱۳۹۷ با سرمایهگذار بخش خصوصی امضا شد که در تحقق آن وزارتخانه و ایمیدرو نقش برجستهای داشتند. لذا این قرارداد سبب شد تا عملیات لولهگذاری و احداث تاسیسات آب شیرینکن در سایت انرژی بر پارسیان شتاب گیرد.
برپایه الحاقیه این قرارداد، خرید ۴٫۲۵ میلیون مترمکعب آب (چهار و بیست و پنج میلیون متر مکعب) در سال توسط منطقه ویژه اقتصادی لامرد تعهد شده که آب را به صورت پلکانی از سرمایهگذار بخش خصوصی خریداری میکند.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد به نمایندگی از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای حمایت از سرمایهگذار بخش خصوصی، مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را برای پیش خرید آب در طول مدت ساخت به سرمایهگذار پرداخت میکند.
براساس جزییات فنی و طراحی پروژه، قُطر خط لوله طرح فوق یک هزار میلیمتر با ظرفیت ۶۰ میلیون مترمکعب در سال است. علاوه بر این حجم کل سرمایهگذاری پروژه از سوی سرمایهگذار، ۱۷هزار میلیارد ریال (هفت هزار میلیارد ریال خط انتقال آب و ۱۰ هزار میلیارد ریال آب شیرین کن) اعلام شد.
مدت زمان اجرای پروژه دو سال است که ۳۰۰ نفر در دوران ساخت و ۶۰ نفر در دوران بهره برداری مشغول به کار میشوند.
تاسیسات آب شیرین کن در مساحت تقریبی ۶٫۳ هکتار در سایت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (استان هرمزگان) واقع است که ظرفیت شیرینسازی سالیانه ۱۵ میلیون مترمکعب در فاز نخست را دارد. حمایت ایمیدرو سبب شتابگیری طرح انتقال آب خلیج فارس به فارس شده است.
موسی موسوی نماینده مردم لامرد و مهر و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مشارکت ایمیدرو در فعال شدن طرح انتقال آب خلیج فارس، اظهار داشت: اگر طرح فوق به موقع انجام شده بود ما طی دو سال گذشته شاهد افتتاح این پروژه بودیم، اما در اجرای طرح توقف و فرصتسوزی صورت گرفت؛ که با حل مشکلات و امضای قرارداد خرید تضمینی آب از سوی ایمیدرو، از این پس شاهد اجرای سریع پروژه خواهیم بود.
وی در جریان اعلام خبر مشارکت سازمان ایمیدرو در انعقاد قرارداد با سرمایهگذار، از نقش رییس هیات عامل ایمیدرو قدردانی کرد و حمایت آنها برای تداوم و اجرای تعهدات به سرمایهگذار را خواستار شد.
اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس بدون مشارکت صنایع توجیهپذیر نیست
محمدرضا رضازاده رییس شورای راهبردی انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس نیز گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو به عنوان متولی مناطق ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان، مصرف آب صنایع مناطق متبوعش در لامرد و پارسیان را سالیانه حداقل حدود ۸٫۵ میلیون مترمکعب اعلام کرده است که خوشبختانه به عنوان نخستین خریدار آب خلیج فارس با سرمایهگذار پروژه، الحاقیه شماره یک قرارداد، امضا شد.
وی در پایان با اشاره به نقش مدیران سابق و کنونی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که با نگاه توسعهای و تخصصی، قرارداد خرید تضمینی آب خلیج فارس را با سرمایهگذار منعقد کردند، قدردانی کرد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه