جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 13 December , 2024 ساعت ×
ارسال اصلاحیه شیوه‌نامه فولاد به تاخیر افتاد
11 آذر 1399 - 6:09
شناسه : 2283
یک فعال حوزه فولاد گفت: روز شنبه جلسه دوم کارخانجات فولادی با معاون اقتصادی رئیس جمهوری برگزار و مقرر شد اصلاحیه شیوه‌نامه، هفته آتی به دولت ارسال شود.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات به نقل از مهر، یک فعال حوزه فولاد گفت: روز شنبه جلسه دوم کارخانجات فولادی با معاون اقتصادی رئیس جمهوری برگزار و مقرر شد اصلاحیه شیوه‌نامه، هفته آتی به دولت ارسال شود.

رضا شهرستانی در مورد آخرین وضعیت شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد، اظهار داشت: با توجه به اینکه جلسه بررسی این شیوه‌نامه در هفته گذشته ناقص ماند، روز شنبه نیز جلسه دیگری تشکیل شد. بر این اساس مقرر شد آقای نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهوری، نقاط ضعف شیوه‌نامه را که در جلسه مشخص شد، به صورت کارشناسی بررسی کند و سپس نتیجه را برای بازنگری به دولت ارسال کند.

این فعال حوزه فولاد افزود: لذا باید تا هفته آینده صبر کنیم تا پیشنهاد اصلاحیه به دولت ارسال شود و دولت ضمن بررسی نکات ضعف، در شیوه نامه بازنگری کند.

وی در مورد نقاط ضعف این شیوه‌نامه، عنوان کرد: باید تمام محصولات نهایی زنجیره فولاد از طریق بورس عرضه شود؛ اختلاف قیمت را باید در اختیار بورس قرار دهیم تا خود آن‌ها تنظیم کنند، در واقع همان کاری که ۲۰ سال است بورس انجام می‌دهد و نمی‌شود ماهانه آن را ثابت نگه داشت زیرا قیمت فولاد هر روز تغییر می‌کند و باید بازار را بررسی کنند که اگر تقاضای کاذبی ایجاد شد کف قیمت‌ها را بالاتر ببرند و اگر نبود، کف را کاهش دهند.

شهرستانی ادامه داد: نکته بعدی این بود که اختلاف قیمت ورق فولاد که ۸۰ درصد CIS تعیین شده بسیار زیاد است زیرا تقاضا بیشتر از نیاز است که خود باعث تشدید سفته‌بازی در بازار می‌شود لذا ما پیشنهاد دادیم این عدد ۹۵ درصد باشد. برای محصولات طویل نیز به جای ۸۰ درصد پیشنهاد دادیم ۹۰ درصد باشد.

این فعال حوزه فولاد تاکید کرد: اگر این پیشنهاد در دولت تصویب شود، قیمت‌گذاری دستوری که در شیوه‌نامه ذکر شده بود، لغو می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه به جای امضای طلایی، یک فرمولی برای مصرف داخلی و صادرات تعیین شود که فقط ضرایب این فرمول چند وقت یک بار تغییر کند.

شهرستانی مطرح کرد: همچنین باید بر اساس مقدار مصرف سهمیه‌بندی شود نه بر اساس ظرفیت؛ زیرا ما ۲۵ میلیون تن ظرفیت محصولات طویل در کشور داریم در صورتی که نیازمان ۷٫۵ میلیون تن است.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: نکته دیگر اینکه کوره‌ها خیلی برای زنجیره فولاد مهم هستند زیرا ۵۰ درصد نیاز داخل را تامین می‌کنند. این کوره‌ها بخش خصوصی محسوب می‌شوند و مواد اولیه را از بازار آزاد به قیمت‌های بین‌المللی می خرند از این رو اجحاف است که با ۸۰ درصد قیمت CIS در بورس عرضه کنند، مگر اینکه قیمت مواد اولیه آن‌ها نیز با همان نسبت تامین شود؛ اگر این شرکت‌ها تعطیل شوند شرکت‌های بزرگ مجبور به تامین نیاز داخل می‌شوند و صادرات از بین می‌رود لذا باید این موضوع هم با حضور معاونت معدن وزارت صمت، مسئولان بورس و انجمن فولاد بررسی شود.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.