به گزارش اخبارفلزات، بختیار خلیقی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، در دوازدهمین شورای معادن استان کردستان، اظهار داشت: در حال حاضر، ۳٤۲ فقره پروان بهرهبرداری، ۱٤۱ فقرە پروانه اکتشاف، ۱۰ فقره گواهی کشف و اشتغالزایی برای چهار هزار و ۹۱۹ نفر در استان کردستان به سرانجام رسیده است.
وی افزود: تعداد معادن فعال موجود در استان کردستان به ۲۰۰ عدد رسیده که در حال تجهیز، هشت مورد و غیرفعال ۱۳٤ مورد و تعداد مجوز برداشت ۳٤ فقره بوده است. همچنین ۱٨ گونه معدنی در استان کردستان شناسایی شد که یشترین مجموعه آن را سنگ لاشهها به خود اختصاص دادهند و در زمینه منگنز نیز چهار مورد، مرمریت ۳۷ مورد، مرمر هشت مورد و طلا دو مورد در استان وجود دارد که امیدواریم شاهد اکتشاف معدن طلا و فلز در پهنه دیواندره باشیم.
خلیقی در خصوص مجوزهای معدنی صادر شده در سال جاری، بیان کرد: در سال جاری سه فقره پروانه بهرهبرداری، سه فقره گواهی کشف، هشت فقره پروانه اکتشاف صادر شده و اشتغال ۱۹ نفر صورت گرفته است. در خصوص معادن استان به تفکیک شهرستانها، قروه ٥٨ معدن، دهگلان ۱۹، سنندج ٥۹، بیجار ٤۲، دیواندره ۲۹، سقز ٥۷، مریوان ۱۳، بانه ۱٥، سروآباد و کامیاران سه و در مجموع ۳٤۲ مورد معدن در کردستان وجود دارد. بیشترین شهرستانهای معدنی شامل قروه، سنندج، بیجار، سقز و کامیاران است که معادن آنها فعال هستند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در خصوص وضعیت حقوق دولتی معادن، گفت: یکی از مطالبات نمایندگان مجلس و استاندار کردستان در نهاد ریاست جمهوری، بحث حقوق دولتی معادن بود. طی سال ۱۳۹٨، حدود ۱۰٦ میلیارد تومان حقوق دولتی داشتیم و در سال ۱۳۹۹ این رقم به ۳٥۹ میلیارد تومان و خوشبختانه در سال ۱٤۰۰، به ٨۳٥ میلیارد تومان رسیده است. طبق قانون باید ۱٥ درصد حقوق معادن به ستان کردستان تخصیص داده شود که متاسفانه این میزان در سال ۱٤۰۰ حدود ۱۵ میلیارد به استان تخصیص داده شده که این مهم یکی از مطالبههای استان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این حق استان کردستان است که مردم از زیرساختها و راههای دسترسی به معادن بهرهمند شوند. همچنین در بحث حقوق دولتی جزو استانهای اول در کشور هستیم.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه