به گزارش اخبار فلزات، دولت سوسیال دموکرات آلمان به صدارت اعظمی اولاف شولتس، در نظر دارد به منظور صرفهجویی مصرف گاز در تابستان و پر کردن حداکثری مخازن برای مواجهه با زمستان سخت پیش رو، ۲۷ مورد از تاسیسات زغالسنگ که پیشتر به دلیل انتشار گازهای گلخانهای از کار افتاده بودند، به بازار برق بازگرداند.
دولت آلمان در حالی از صرفهجویی تا حد امکان و پر کردن مخازن تا بالاترین میزان ممکن خبر داده است که رابرت هابک، وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان، وضعیت پیش روی این کشور که وابسته به انرژی روسیه است را سناریویی کابوسوار توصیف کرده است.
احتمال دارد که تغییر رویکرد برلین در مسیر مقابله با تغییرات اقلیمی، سایر کشورها را نیز به توقف سیاستهای دوستدار محیط زیست ترغیب کند. تصمیم آلمان برای بازگشت به انرژی کثیف، از تغییر رویکرد ۱۸۰ درجهای مواضع دولت اولاف شولتس، متحد حزب سبزها حکایت دارد که پیشتر به متوقف کردن استفاده از زغالسنگ تا سال ۲۰۳۰ و در مسیر مقابله با تغییرات آبوهوایی وعده داده بود.
روسیه در اواسط ماه ژوئن مصادف با خرداد ماه، تصمیم گرفت تحویل هیدروکربن به اروپا را به دلیل مشکلات فنی کاهش دهد و مقامهای آلمانی اکنون و تا رسیدن به موعد ۱۰ روزه روسیه ۲۱ ماه ژوئن مورخ ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۱، برای انجام تعمیرات خط لوله نورد استریم۱ نفسها را در سینه حبس کردهاند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد.
روسیه از دوشنبه هفته گذشته به دلیل مشکلات فنی، جریان انتقال گاز به آلمان از طریق این خط لوله که منبع اصلی تامین گاز آلمان است را به صفر رسانده و نگرانیهای دولت شولتس از دائمی بودن تصمیم مسکو مبنی بر قطع گاز افزایش یافته است.
این کشور در بیانیه کوتاهی که چهارشنبه ۲۲ تیر ماه منتشر شد، اشاره میکند که نمیتواند تضمین کند نورد استریم دوباره راهاندازی شود و علت این مسئله را توربینی میداند که به دلیل تحریمها در کانادا نگهداری میشود.
به دنبال تصمیم مسکو و نگرانیهای برلین، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در تصمیمی بحثبرانگیز از واگذاری توربینهای خط لوله گاز نورد استریم ۱ به روسیه خبر داد و گفت: این اقدامی سخت اما ضروری برای کمک به آلمان است.
دولت اوکراین در واکنش به تصمیم کانادا، کاردار این کشور در اوکراین را احضار کرد و از اتاوا خواست در مجوز بازگشت توربینهای خط لوله گاز نورد استریم که گاز طبیعی روسیه را به آلمان میرساند و در مونترال در حال تعمیر هستند، تجدید نظر کند.
با این حال، ترودو در کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به انتقاد دولت اوکراین اعلام کرد: کانادا یکی از متحدان اصلی کییف علیه روسیه بوده است و اتاوا به رهبری جهان در اعمال تحریمها علیه ولادیمیر پوتین رییسجمهور روسیه، ادامه خواهد داد.
تصمیم کانادا مبنی بر تحویل توربینها برای تضمین بهرهبرداری از نورد استریم مورد استقبال بروکسل و واشنگتن قرار گرفته است اما هر دو حزب اصلی مخالف در کانادا، حزب محافظه کار و جامعه اوکراینی در این کشور آمریکای شمالی، ترودو را به تسلیم شدن در برابر فشارهای پوتین متهم کردهاند.
معاون وزیر دارایی آلمان، این کشور قرار است از تاریخ ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱ خرید زغالسنگ و از تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱، خرید نفت از روسیه را به طور کامل قطع کند.
لازم به ذکر است که وی با اشاره به اینکه خلا بزرگی پس از قطع واردات گاز مورد نیاز اتحادیه اروپا از روسیه ایجاد میشود، تاکید کرد: اکنون مهمترین مسئله یافتن جایگزینی مناسب برای گاز مسکو است. آلمان به سرعت در حال ساخت پایانههای واردات گاز طبیعی به صورت مایع (LNG) است و این در حالی است که بنا بر اعلام آمریکا و قطر، این دو کشور تنها قادر هستند ۳۰ میلیارد متر مکعب از گاز طبیعی مایع مورد نیاز اروپا را تامین کنند و این همچنان یک خلا بزرگ در رفع نیاز گاز اروپا به جا میگذارد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه