جمعه, ۲۳ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 13 December , 2024 ساعت ×
آمادگی «ومعادن» برای تامین مواد اولیه صنایع معدنی
24 مرداد 1401 - 15:19
شناسه : 31182
کارگاه دو روزه طراحی مدل کسب و کار شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، برگزار شد.
ارسال توسط : منبع : روابط‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات
پ
پ

به گزارش اخبار فلزات، در این برنامه که با حضور مدیران ده‌ها شرکت گروه توسعه سرمایه‌گذاری معادن و فلزات برگزار شد، هماهنگی و هم‌راستایی جهت‌گیری استراتژیک شرکت‌های مجموعه با گروه فولاد مبارکه مورد بررسی، تبادل نظر و ارزیابی قرار گرفت. 

اردشیر سعد‌محمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، در آغاز این برنامه، با اشاره به آمار تولید و درآمد کشورهای مختلف، طی سالیان اخیر و مقایسه آن با وضعیت فعلی کشور گفت: بررسی روند اقتصادی کشور و میزان تولید در کشور و مقایسه آن با سایر کشورها، به ویژه در سطح منطقه؛ نشان می‌دهد تا رسیدن به جایگاه واقعی و استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور، هنوز راه درازی در پیش داریم و نتوانسته ایم کسب درآمد مناسبی به تناسب دارایی قابل توجه کشور داشته باشیم.

وی افزود: بایستی با برنامه‌ریزی مناسب بتوانیم میزان درآمد تولید ناخالص ملی را افزایش و درآمد سرانه بهتری را ایجاد کنیم؛ به عنوان مثال از هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن زغال خام تولیدی سالانه در جهان، سهم ما تنها حدود سه میلیون تن است؛ این درحالی است که تنها کشور چین سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن در سال تولید زغال دارد. همچنین امسال حدود ۱۰۰ میلیون تن تولید سنگ‌آهن در کشور داریم. در حالی که برنامه کشوری مثل استرالیا در سال ۲۰۲۲ صادرات ۹۵۰ میلیون تن سنگ‌آهن است و سال گذشته این کشور صادراتی بالغ بر ۸۶۰ میلیون تن سنگ‌آهن داشته است.. 

 سعد محمدی در ادامه صحبت‌های خود، یکی از عوامل قیمت بالای تمام‌شده در محصولات معدنی کشور را کم بودن میزان متوسط تولید سرانه معادن دانست و گفت: با در نظر گرفتن تعداد معادن موجود و با کسر میزان سنگ لاشه، به طور متوسط، هر معدن زیر ۶۰ هزار تن تولید داشته است و این امر در نهایت قیمت تمام‌شده بالا و کاهش رقابت‌پذیری را به دنبال خواهد داشت. 

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات  همچنین در این خصوص مطرح کرد: با این وجود که برنامه کشور برای سال ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است، اما به احتمال قوی در مقام عمل، ظرفیت تولید بیش از ۷۰ میلیون تن طی چندسال آینده ایجاد خواهد شد. این نکته هم قابل ذکر است که پروژه‌های تعریف‌شده فولادی در کشور، نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن برآورد شده است. بنابراین نیاز به تامین خوراک و مواد اولیه برای این میزان تولید، چالش جدی صنعت در آینده نزدیک خواهد بود. 

 سعدمحمدی در این نشست، با اشاره به توان تخصصی و ظرفیت‌های موجود در مجموعه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، پیشنهاد کرد که در تصمیم‌گیری‌های کلان صنعت و معدن، به خصوص در بخش معدنی، این شرکت به عنوان محور در نظر گرفته شود تا در نتیجه آن، اکتشاف و تامین مواد اولیه به شکل قوی‌تری در این مجموعه متمرکز شود و سمت و سوی آموزش و استراتژی‌های کلان این هلدینگ بزرگ معدنی بر مبنای آن طراحی و اجرا شود. 

وی در انتها، پرهیز از موازی کاری را لازمه فعالیت شرکت‌های کلان کشور دانست و تصریح کرد: ساختار زیرمجموعه‌ها باید هم‌راستا با جهت‌گیری شرکت مادر تعریف شود. این امر کمک می‌کند که با وجود سند بالادستی، تکلیف طرح‌ها در تصمیم‌گیری‌ها و تعیین اولویت‌ها روشن شود.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.