شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 14 December , 2024 ساعت ×
عوامل اثرگذار بر قیمت و تقاضای بازار فولاد در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۰
23 آذر 1399 - 7:34
شناسه : 3175
طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط تحلیلگران بازار، یکی از عواملی که می‌تواند روی اقتصاد و تقاضای فولاد در جهان اثرگذار باشند به کاهش مصرف مقاطع در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۰ میلادی باز می‌گردد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش ایراسین، با شروع فصل سرما از یک سو و کاهش ساخت و سازها از طرف دیگر، همچنین کم شدن میزان تقاضا برای مواد اولیه از طرف تولیدکنندگان صنایع پایین دستی سبب می‌شود تا شاهد کاهش مصرف فولاد باشیم.
یکی دیگر از عوامل مهم و اثرگذار بر بازار فولاد، شیوع ویروس کرونا و به نوعی تقویت بدبینی ها در رابطه با موج دوم و سوم کرونا است. نکته دیگر افزایش محدودیت‌ها در مناطق و افزایش رقابت تحت عنوان کاهش تقاضای ایجاد شده بر اثر ویروس کرونا نیز روی تقاضای فولاد و اقتصاد این بخش اثر منفی داشته است.
اما در این میان یکی از عواملی که تا حدودی روی قیمت‌ها اثر مثبت گذاشته این است که کشورهایی مثل آمریکا، چین و کشورهای اروپایی اختصاص منابع مالی برای توسعه اقتصادی و از بین بردن تاثیرات ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد خود را در برنامه‌هایشان قرار دادند که این امر می‌تواند باعث افزایش تقاضای فولاد و مثبت شدن اقتصاد این بخش شود.
یکی دیگر از مواردی که می توان در خصوص عوامل موثر بر قیمت‌گذاری فولاد اشاره کرد تغییرات فصلی است، چرا که ممکن است با آغاز سال جدید میلادی با تداوم مصرف در اروپا مواجه شویم که نتیجه مثبت روی قیمت و بازار خواهد داشت. اما این فرض هم ممکن است که فعالیت‌های صنعتی با نزدیک شدن به سال نو میلادی مصرف فولاد خود را کاهش دهند؛ در واقع موارد یادشده سبب می‌شود تا شاهد تاثیرات نوسانی حاصل از تغییر فصل و صنعت فولاد باشیم.
اکنون با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در بازار محصولات فولادی می‌بینیم که به دلیل شرایط ضعیف بازار که در بسیاری از نقاط جهان وجود دارد ممکن است تولید متوقف شود و قیمتها جهشی شوند. از طرف دیگر با توجه به محدودیت‌های زیست محیطی که کشور چین برای ملاحظات زیست محیطی از میانه اکتبر در نظر گرفته نیز سبب افزایش قیمت خواهیم بود. از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت فولاد کاهش تقاضای جهانی به دلیل کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان و همچنین عدم اطمینان ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کروناست، که این موضوع سبب می‌شود قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
در پایان می‌توان به هزینه تولید در صنعت فولاد اشاره کرد که با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه همچون سنگ آهن و همچنین پیش‌بینی افزایش قیمت قراضه در ماه دسامبر (در گزارش های قبلی به آن اشاره شده)، هر دو سبب خواهند شد تا قیمت‌ها جهشی و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات فولادی شوند، در نتیجه این اتفاق می‌توان گفت ممکن است با کاهش فعالیت‌های تجاری و تولید محصولات فولادی در پایان سال ۲۰۲۰ مواجه شویم.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.