به گزارش فلزات نیوز، سیاوش درفشی دراینباره افزود: این طرحهای سرمایهگذاری بهعنوان پروژههای ملی بسیار مهم در قالب افزایش میزان تولیدات، ایجاد واحدهای جدید و دانشافزایی در حال اجرا است که می تواند تحولات بسیار عمیق و مهم اقتصادی و تجاری در آذربایجان شرقی و تبریز به وجود آورد.
وی میزان اشتغالزایی طرحهای فوق را ۲ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: علاوه بر این تعداد اشتغالزایی، با تکمیل و اجرای این طرحها اشتغالهای مهم و وسیع غیرمستقیم نیز در صنایع پاییندستی استان ایجاد خواهد شد که میتواند بخشی از معضل بیکاری استان را حل کند.
درفشی ادامه داد: علاوه بر طرحهای سرمایهگذاری فوق، چند طرح توسعهای به ارزش چهارهزارمیلیارد تومان نیز به عنوان مگاپروژه در مجتمع پتروشیمی تبریز در دست بررسی است که هماکنون در دفتر وزارتی فرایند اداری خود را طی می کند و در انتظار امضای وزیر است.
وی ابراز امیدواری کرد طرحهای سرمایهگذاری در دست اجرای پتروشیمی تبریز تا پایان سال آینده تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
درفشی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ درصد دانش فنی طرحهای سرمایهگذاری پتروشیمی تبریز به دانشمندان ایرانی تعلق دارد.
بر اساس این گزارش، اجرای طرح مجتمع پتروشیمی تبریز در قانون بودجه سال ۱۳۶۶ کل کشور تصویب و کلیات طرح در بهمن ماه ۱۳۶۷ به تأیید هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی رسید و فعالیتهای طراحی و مهندسی در نیمه دوم سال ۱۳۶۸ و عملیات نصب نیز در سال ۱۳۷۱ آغاز شد.
مجتمع پتروشیمی تبریز نخستین واحد پتروشیمی کشور است که واحد تولید پلیاتیلن سنگین در آن با دانش بومی، طراحی و اجرا میشود.
این شرکت در زمینی به مساحت ۳۹۱ هکتار در جنوب غربی شهر تبریز و در جوار غربی پالایشگاه تبریز واقع شده است.
میزان تولید و صادرات پتروشیمی تبریز در سال گذشته ۴۰۰ هزار تن اعلام شده است.
ثبت دیدگاه