به گزارش اخبارفلزات به نقل از مس پرس، وی با بیان اینکه ایران با دارا بودن ۳۶ میلیون تن مس محتوی خالص از ۸۷۰ میلیون تن مس محتوی جهان دارای رتبه هفتم است افزود: در حال حاضر ایران ۴،۲ درصد ذخایر مس جهان را دارد اما تولید ما ١/١ درصد جهانى است بنابراین و با توجه به میزان مس محتوی موجود ما باید میزان تولید را افزایش دهیم .
سعدمحمدی با اشاره به اقدامات شرکت مس برای زمینههای افزایش تولید گفت: افزایش ذخایر و اکتشاف از موضوعاتى است که شرکت مس در دو سال گذشته دنبال کرده است.
به گفته مدیرعامل شرکت مس در سال ١٣٩٨ میزان ٥٢٩ میلیون تن ذخیره به ذخایر مس اضافه شد و حاکى از آن است که اکتشاف یک کار اقتصادى است اما کمتر در طول سالهای گذشته به آن پرداختهایم.
وی تأکید کرد: ما نیازمند تغییر نگاه در اکتشاف هستیم و نیازمند تجهیزات جدید هستیم چراکه نمیتوان با تجهیزات قدیمى حرف جدید زد و باید سیستمهای جدید به اکتشاف اضافه شود.
مدیرعامل شرکت مس بیان کرد: خوشحال هستیم که اعلام کنیم امروز شرکت مس خرید ١٥ دستگاه حفارى جدید را در دستور کار قرار داده است و امیدواریم بهزودی وارد کشور شود.
سعدمحمدی با بیان اینکه عیار سنگ مس در دنیا رو به کاهش است گفت: اما تقاضا در مقابل رو به رشد بوده و ما در حال افزایش تناژ عملیاتى هستیم و براى باقى ماندن در بازار جهانى نیازمند برنامهای براى تحول هستیم و براى آن باید هزینه کرد.
مدیرعامل شرکت مس عنوان کرد: اگر صحبت از ارتقای معدن و صنایع معدنى در اقتصاد کشور است باید براى تحقق آن حرفهای عملیاتى بزنیم.
سعدمحمدی در ادامه گفت: از سالهاى ٩٦ به بعد و با هدف حفظ و صیانت از معدن شاهد کاهش عیار برداشتی از معدن هستیم ولی تولید ما کاهش پیدا نکرده و روند افزایشی داشته است.
مدیرعامل شرکت مس با اشاره به جایگاه معادن مس ایران در جهان گفت: معدن مس سرچشمه امروز بیستونه مین معدن بزرگ دنیا در حوزه مس است و مس سونگون ٧٦ ام و میدوک ١١٤ مین معدن مس جهان است.
وی با بیان اینکه باید دید بر اساس این داشتهها و ذخایر میتوان در کجای بازار مس دنیا بایستیم گفت: روند افزایشى سرمایهگذاری روند رشد تولید مس را شکل میدهد و دنیا در حال کار و سرمایهگذاری بر روی این حوزه است.
سعدمحمدی اضافه کرد: در سال ٢٠٢٠ حدود ٨٣ درصد تولید مس به روش تغلیظ بوده است و در سالهای آتى بیشتر پروژهها در حوزه تولید کنسانتره مس است.
وی افزود: امروز برای افزایش تولید و بهرهوری از مس کمعیار هم برای تولید کنسانتره استفاده میکنند و در تغلیظ فرآوری میکنند.
سعدمحمدی با اشاره به اینکه ۱۱ میلیون و ٧١٤ هزار تن تولید مس دنیا در ١٠ شرکت انجام میشود گفت: شرکت مس قادر است در میان این ١٠ شرکت بزرگ قرار بگیرد.
به گفته مدیرعامل شرکت مس یکى از اقدامات خوب شرکت برای افزایش تولید، تولید مس از سربارههای ذوب است که ٥٠ سال به آنها توجه نداشتیم.
سعدمحمدی در پاسخ به برخی انتقادات غیرعلمی و فنی در خصوص عدم بهرهوری شرکت مس و ارتباط دادن بهرهوری به صادرات گفت: ما صادرات خوبى داریم اما باید گفت صادرات ارتباطى به میزان بهرهورى ندارد. چین بیش از ٤٠ میلیون تن کنسانتره وارد میکند آیا بهرهوری چین پایین است؟
سعدمحمدی در بخشی دیگر از سخنانش یادآور شد: مهمترین عنصر براى تحول دنیا مس است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم در غیر این صورت جاى ما را خواهند گرفت. باید بر روى فنّاوریهای جدید کار کرد؛ زیرا منجر به افزایش ایمنى و بهبود شرایط اقتصادى میشود و باید ما این نگاه را در سیستمهای دانشگاهى دنبال کنیم.
مدیرعامل شرکت مس در ادامه به وضعیت تولید شرکت مس اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا به امروز شرکت مس بیش از ٢١٧ هزار تن تولید مس کاتدی داشته که رشد ١١ درصدى نسبت به سال قبل داشته تولید آند نیز رشد ١٤ درصدى داشته است.
وی با بیان اینکه اتفاقات خوبى در حوزه تولید کنسانتره، کاتد و آند رخ داده است و روند تولید افزایشی بوده است گفت: در حوزه فروش در ٩ ماهه بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان فروش داشتهایم و این رشد هم در تناژ و هم در صادرات رخ داده است.
سعدمحمدی با بیان اینکه برای افزایش تولید نیازمند رفع برخی مسائل هستیم گفت: در دنیا میزان حقوق دولتى در مس حداکثر ٤ درصد است اما در ایران ١٤ درصد است.
وی بیان کرد: با توجه به کاهش منابع اکسیدى روش sx رو به نزول است و بدون شک باید به معادن کوچک توجه شود اما کارهاى بزرگ است که تحول ایجاد میکند.
سعدمحمدی تصریح کرد: مس امروز با ٢٩ پروژه میخواهد مسیر خود را تغییر دهد. برنامه ما مکتوب شده است؛ زیرا پیشتر توسعه متوازن شکل نگرفته است.
وی اضافه کرد: باید ظرفیت مس در تولید کنسانتره افزایش یابد و این کار با تکنیکهای روز دنیا انجام میشود. امیدوارم ظرفیت مس را ظرف ٥ سال آینده به ٦٠٠ هزار تن برسانیم.
مدیرعامل شرکت مس در پایان اظهار داشت: ما در حوزه آموزش نیازمند توسعه هستیم و باید با دنیا تبادلنظر داشته باشیم و برگزاری این همایشها میتواند زمینهساز این تحول باشد.
ثبت دیدگاه