به گزارش اخبارفلزات، محمد حسن متولیزاده مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به افزایش ۲۷۵ درصدی تعرفه برق برای صنایع بزرگ، اظهار داشت: در قانون هیچ افزایش تعرفهای برای صنایع کوچک پیشبینی نشده است و قرار نیست که تعرفه برق صنایع کوچک افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه در قانون برای صنایع ُپرانرژی و بزرگ، افزایش تعرفه پیشبینی و قرار شده یارانه پرداختی آنها کاهش یابد، افزود: منافع حاصل از این افزایش قیمت، صرف توسعه زیرساختها و شهرکهای صنعتی و روستاها میشود. در واقع، هدف این است که یارانه پرداختی آنها کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به صنایعی که زیر دو مگاوات مصرف دارند و مشمول افزایش قیمت نمیشوند، گفت: صنایع کوچک و متوسط عمدتا زیر دو مگاوات مصرف برق دارند و حتی در شهرکهای صنعتی نیز به ندرت مصرف برق به دو مگاوات میرسد.
لازم به توضیح است که چندی پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای با افزایش بهای برق صنایع فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی، کانیهای فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند.
منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و پیشنهاد شده است این افزایش درآمد صرف طرحهای نیمهتمام و شهرکهای صنعتی که نیاز به ایجاد زیرساخت دارند و همچنین اصلاح و نوسازی شبکههای فرسوده و نیروگاههای قدیمی و برقرسانی و رفع تنش آبی در مناطق محروم شود.
محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه در جریان بررسی این بند، خاطرنشان کرد: با این مصوبه، قیمت برق از ٨٠ به ٣٠٠ تومان افزایش مییابد و همین امر موجب گران شدن برق این مجموعهها به میزان هشت هزار میلیارد تومان میشود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه