یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024 ساعت ×
رونق معادن ایران در دست چینی‌ها
19 فروردین 1400 - 10:54
شناسه : 10021
دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در خصوص حوزه چین در معادن طلا گفت: در پی این قرارداد، حضور چینی‌ها در معادن طلای ایران مشروط به شفاف‌سازی قراردادهای منعقد شده، رخداد مثبتی است.
ارسال توسط : منبع : تجارت نیوز
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، شهرام شریعتی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، اظهار داشت: اگر تفاهم‌نامه ۲۵ ساله ایران و چین، شامل حضور چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران باشد، می‌توان امیدوار بود با استفاده از نیروی کار ایران و سرمایه و تکنولوژی چینی، معادن ایران رونق یابد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد چینی‌ها در معادن ایران، افزود: اگرچه چین تکنولوژی اول دنیا نبوده و نیست یا شاید تکنولوژی برتر خود را در اختیار ما نگذاشته است، اما باید بپذیریم که چین جزو ۵ اقتصاد بزرگ دنیا و اگر واقع‌بینانه و بر اساس آمار نگاه کنیم، یکی از ۲ اقتصاد بزرگ دنیا محسوب می‌شود. یعنی در حال حاضر چین و آمریکا با یکدیگر در حال راهبری اقتصاد دنیا هستند.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، گفت: تا امروز چینی‌ها در معادن ایران اعم از معادن فلزی، غیرفلزی و سنگ‌های ارزشمند، همیشه مفید بوده‌اند و تکنولوژی‌های آن‌ها، حتی اگر همپای تکنولوژی روز دنیا نبود، اما توانست بسیاری از نیازهای صنایع معدنی ایران را برطرف کند. در سال‌های اخیر هم از چینی‌ها یاد گرفته‌ایم و هم از آن‌ها سرمایه پذیرفته‌ایم.
شریعتی تاکید کرد: اگرچه ممکن است ما نتوانسته باشیم با شرکت‌های درجه یک و تراز اول چینی همکاری داشته باشیم اما همین شرکت‌هایی که وارد ایران شده‌اند، معادن و صنایع معدنی ایران را در سال های اخیر، به طور چشمگیری به جلو حرکت داده‌اند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان نسبت به ورود چینی‌ها به معادن ایران خوشبین بود، اذعان داشت: قطعا می‌توان خوشبین بود زیرا چین علاوه بر دارا بودن تکنولوژی معدنی، خود نیز کشوری معدنی است و در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آفریقا، سرمایه‌گذاری‌های بزرگی کرده‌اند. ورود چینی‌ها به معادن و صنایع معدنی ایران، اتفاقی خوش یمن است و به هیچ وجه به این معنی نیست که چینی‌ها می‌خواهند خاک کشور ما را ببرند.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در خصوص ظرفیت سرمایه‌گذاری چینی‌ها در معادن ایران، اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های اصلی چینی‌ها سرمایه‌گذاری در زمینه‌هایی است که بازخورد مالی و بازگشت سرمایه بالا برای آن‌ها داشته باشد و هیچ‌گاه وارد بحث سرمایه‌گذاری بدون توجیه نمی‌شوند.

شریعتی ادامه داد: باید ببینیم در قرارداد ۲۵ ساله، به طور مشخص این مساله قید شده که چینی‌ها در معادن و صنایع معدنی ایران سرمایه‌گذاری کنند یا خیر. این سوالی است که دولت باید پاسخ آن را به ما دهد. به هر حال اگر دولت بتواند این زمینه و امکان را فراهم کند، به شرط اینکه بتوانند از توان و کارگر ایرانی استفاده کنند، می‌توانند با بهره‌وری بسیار بالاتر از کشور در زمینه معدن و صنایع معدنی ایران فعالیت کنند و همین باعث رونق این بخش خواهد شد.
وی یادآور شد: ما می‌توانیم بسیاری از معادن متروکه را در اختیار چینی‌ها قرار دهیم تا راندمان تولید کشور را افزایش دهند. بنابراین باید این زمینه را فراهم کنیم تا با استفاده از نیروی کار ایرانی، مدیریت ایرانی، سرمایه چینی و حتی مدیریت چینی، این اتفاق رخ دهد.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با اشاره به نتیجه همکاری ایران و چین در بخش معدن برای بخش خصوصی، گفت: نباید تصور کنیم که چین قرار است فقط برای دولت ایران کار کند. خیلی زودتر از اینکه دولت‌های ایران، چین را بشناسد، بخش خصوصی ایران سراغ این کشور رفته بود و مزایای تکنولوژی چینی را در معادن و صنایع معدنی فلزی، غیرفلزی، ارزشمند دیده‌ایم. امیدواریم چینی‌ها قدم‌های خوبی بردارند.

شریعتی عنوان کرد: اگر چین وارد بخش معدن و صنایع معدنی ایران شود و دولت، جزئیات این حضور را به طور شفاف در اختیار همگان قرار دهد، این می‌تواند گامی موثر و مفید برای آینده معدن و صنایع معدنی ایران باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر سرمایه و تکنولوژی جدید وارد صنایع معدنی ایران شود، سهم معدن در GDP کشور به شدت افزایش می‌یابد که این مساله می‌تواند باعث ایجاد اشتغال و توسعه زیرساخت‌ها شود. اگرچه هنوز در برخی زمینه‌ها، همه زوایای تفاهم‌نامه ایران و چین مشخص نشده است، اما یادمان باشد موقعیت سرمایه‌گذاری خارجی که سال‌ها درباره آن صحبت می‌کردیم، اکنون برای ما فراهم شده و می‌توانیم با در نظر گرفتن امتیازهایی که می‌تواند برای ایران داشته باشد، به این قرارداد نگاه کرده و آن را عملیاتی کنیم و بتوانیم سرمایه و تکنولوژی چینی را به کشورمان بیاوریم.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.