یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 8 December , 2024 ساعت ×
صدور مجوزهای اکتشافی نخستین قدم برای توسعه بخش معدن آذربایجان غربی
13 بهمن 1400 - 12:30
شناسه : 24047
مدیر صنایع معدنی ایمیدرو در نشست هم‌اندیشی این سازمان، مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکل‌های ذی‌ربط استان آذربایجان غربی گفت: نخستین گام ضروری برای توسعه قابل توجه بخش معدن استان آذربایجان غربی، صدور مجوزهای اکتشافی است.
ارسال توسط : منبع : ایمیدرو
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، سعید پیرمرادی مدیر صنایع معدنی ایمیدرو در نشست هم‌اندیشی این سازمان، مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکل‌های ذی‌ربط استان آذربایجان غربی، اظهار داشت: با توجه به موضوع اکتشاف به عنوان نخستین گام برای ورود به توسعه و جذب سرمایه در بخش معدن و صنایع معدنی، نیاز به همراهی همه مسئولان استانی برای شناسایی عناصر معدنی است.

وی افزود: در حال حاضر طرح‌های مختلفی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی از جمله طرح آمایش سرزمین، طرح‌های اکتشاف (معادن فلزی، گوهرسنگ و ….) و نیز طرح احیا و فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس در حال اجراست.

مدیر صنایع معدنی ایمیدرو، گفت: برای اجرای طرح‌های جدید، به اطلاعات پایه‌ای در حوزه اکتشاف نیاز داریم. همچنین دستیابی به اطلاعات به روز، مستلزم اقدامات جدید و درنتیجه صرف هزینه‌های مربوطه دارد.

پیرمرادی بیان کرد: تلاش داریم که بتوانیم موارد مطرح شده در تفاهم‌نامه را به سرانجام برسانیم و پس از دستیابی به اطلاعات جدید اکتشافی، برای طرح‌های آتی برنامه‌ریزی مناسب اتخاذ کنیم و نسبت به جذب سرمایه‌گذاران جدید اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه برای دریافت مجوز اکتشافی، ایمیدرو بارها از مجموعه‌های بالادستی پیگیری کرده است، ادامه داد: امیدواریم این امکان فراهم و شرایط برای انجام اکتشافات جدید مهیا شود تا بتوانیم به نتایج قطعی برای ورود به مراحل بعدی دست یابیم.

مدیر صنایع معدنی ایمیدرو درباره پیشنهاد مطرح شده در این نشست درباره فراوری منیزیم از دریاچه ارومیه، اذعان داشت: برای اجرایی کردن این پیشنهاد، ابتدا باید مطالعات اولیه آن انجام و با یک دید روشن، نسبت به اجرای طرح گام‌های بعدی را برداریم. از این رو باید کارشناسان این استان با کارشناسان مجتمع پتاس خور و بیابانک هماهنگ شوند و اطلاعات اولیه را گردآوری کنند.

پیرمرادی تصریح کرد: این استان هر تعداد محدوده اکتشافی در اختیار ایمیدرو قرار دهد، بدون محدودیت هزینه انجام خواهیم داد و پس از دریافت گواهی کشف، منطبق با بند (ت) ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید، نسبت به جذب سرمایه‌گذار به منظور استخراج و تجهیز معدن، احداث و فراوری اقدام می‌کنیم.

عملکرد طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در استان

محمدرضا کریمی مدیر اقتصادی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، گفت: این شرکت در صورت دریافت طرح‌های توسعه‌ای در چارچوب قانون، آمادگی معرفی سرمایه‌گذار را دارد. همچنین صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی نیز با برخورداری از دو هزار میلیارد تومان اعتبار، امکان صدور بیمه‌نامه معدنی برای فعال‌سازی و تداوم تولید معادن استان را دارد.

وی افزود: از ابتدای طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در استان آذربایجان غربی تا ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، با حمایت و همکاری تشکل‌های معدنی ۴۹ معدن احیا شد. لذا فعال‌سازی و پیوستن این معادن به چرخه تولید، اشتغال بیش از ۳۵۰ نفر و افزایش تولید سالانه بیش از ۴۴ هزار تن را به همراه خواهد داشت.

مدیر اقتصادی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی عنوان کرد: در صورت واگذاری ۲ پروانه اکتشاف طلای زاوه و گندمان (در بوکان) به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، انجام عملیات اکتشاف به سرعت آغاز و در صورت حصول نتیجه و اخذ گواهی کشف، اقدام لازم نسبت به جذب سرمایه گذار برای احداث کارخانه شمش طلا همانند کارخانه طلای هیرد که در آستانه افتتاح است، صورت می‌گیرد.

کریمی گفت: معادن غیرفعال این استان در قالب طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس بررسی می‌شود. همچنین، هر تعداد پهنه اکتشافی در اختیار ایمیدرو یا شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (به نمایندگی از این سازمان) قرار گیرد، عملیات اکتشاف انجام می‌شود.

نقش مهم سرمایه‌گذاری در امنیت پایدار

غلامرضا بابایی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی، گفت: امیدواریم با اجرای کامل تفاهم‌نامه منعقده و ایجاد واحدهای فراوری و تکمیل زنجیره ارزش در بخش معدن و صنایع معدنی، بتوانیم به اشتغال و توسعه مناسب در سطح استان دست یابیم. البته انجام سرمایه‌گذاری و تولید اشتغال در این استان به عنوان یک منطقه مرزی، می‌تواند نقش مهمی در حفظ و ایجاد امنیت پایدار ایفا کند.

ایجاد شهرک صنعتی کانی غیرفلزی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی در پایان این نشست با بیان اینکه باید زمینه حضور سرمایه‌گذاران را در این استان فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: برای این منظور، شرکت صنعتی کانی غیرفلزی خوی به مساحت ۱۰۰ هکتار ایجاد و زیرساخت‌های اولیه در آن فراهم شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند در این شهرک مستقر شوند. همچنین خوشه صنعتی سنگ و کنسرسیوم صادراتی سنگ در این استان راه‌اندازی شده است.

گفتنی است، در این نشست، چالش‌های پیش روی معادن استان آذربایجان غربی از جمله صدور مجوز اکتشاف، امکان استفاده از کارگر غیر ایرانی و… از سوی اعضای تشکل‌های معدن و صنایع معدنی مطرح شد.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.