به گزارشاخبار فلزات، مراسم شروع عملیات اجرایی طرحهای توسعه فولادی شرکت گهرزمین، عصر پنجشنبه ۲۰ مرداد ماه با حضور سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، شهباز حسنپور، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم سیرجان و بردسیر، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری امید و جمعی از مسئولان استانی، شهرستان و مدیران فولادی در شهرستان بردسیر برگزار شد.
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، در این مراسم با بیان این مطلب که برای ساخت این طرحهای بزرگ اقتصادی، دو میلیارد و ۵۰۰ یورو به ارزش ریالی ۱۴ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد، مطرح شد: با تکمیل و ساخت این پروژهها، شهرستان بردسیر در جمع شهرهای بزرگ دارای صنعت فولاد قرار خواهد گرفت.
وی افزود: با اجرای این طرحها همچنین برای پنج هزار نفر به طور مستقیم و ۱۳ هزار نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
خاندوزی همچنین بیان کرد: با همت خوبی که بازیگران بزرگ اقتصاد داخلی داشتند و پیگیری بینظیر مقامات منطقهای و محلی، منجر به تبدیل این ابرپروژه به لحاظ عدد و رقم و ارزش، به یکی از بزرگترین پروژههایی که در سفرهای استانی شروع به فعالیت کرده است در بردسیر شد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: امیدوار هستیم با اخذ مجوزهای لازم و شروع به فعالیت اجرایی، شاهد به ثمر نشستن این پروژه در ایام پیشرو باشیم و نتایج، منتهی به افزایش رفاه و بهبود توسعه اقتصادی و رفع محرومیت از شهرستان بردسیر و حوزه استان کرمان شود.
وی اذعان کرد: یکی از اصول قطعی مورد تاکید رئیس جمهور، این است که ما باید بتوانیم در عمل، هزینه فعالیت تولیدی و اقتصادی را برای تمام تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور کاهش دهیم و فعالیت اقتصادی را به طور کامل پیشبینیپذیر کنیم اما برای فعالیت اقتصادی، متاسفانه در عمل هنوز بخشهایی از دستگاههای اجرایی یا نهادهای استانی و شهرستانی در این مسیر همکاری لازم را ندارند و سنگاندازییهایی میکنند.
خاندوزی همچنین مطرح کرد: ما تلاش کردیم در وزارت اقتصاد و دارایی از طریق پنجره واحد و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، مسئله تسهیل صدور مجوزها را پیگیری کنیم و تا حد ممکن، زمان اخذ مجوزهای لازم، هزینه اخذ مجوزها، دستگاهها و امکان اعمال نظر سلیقه مدیران را کاهش دهیم و به سمت شرایط بهینه حرکت کنیم و بیشک از این پس، کمکهای ویژهای در این راستا صورت خواهد گرفت تا زمان اخذ مجوزها به نحوی باشد که خبرهای خوشی به گوش مدیران عامل و تولیدکنندگان، برسد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی در پایان خاطرنشان کرد: استان کرمان یکی از استانهای موفق در توسعه اقتصادی، صنعتی و معدنی است که نقشی نمونه برای سایر استانهای کشور دارد.
دغدغه های اقتصادی گهرزمین در عملیات اجرایی ۴ ابرپروژه فولادی بردسیر مطرح شد
محمد فلاح، مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین در این مراسم، به بیان دغدغههای اقتصادی این شرکت پرداخت و ضمن اشاره به وضعیت صادارت گندله تولیدی، عنوان کرد: اگر سال گذشته میخواستیم گندله صادر کنیم، به ازای هر تن ۲۵۰ دلار آورده داشتیم اما مانند دیگر تولیدکنندگان صادرات نداشتیم.
وی در ادامه مطرح کرد: با توجه به سیاستهای اقتصادی در برخی از کشورها مانند چین مبنی بر استفاده از آهن قراضه در صنعت ساختمانسازی، قیمت گندله به طرز عجیبی کاهش پیدا کرد؛ به طوری که در مقاطعی، قیمت گندله به ازای هر تن، ۲۵۰ دلار بود که ما همچون سایر تولیدکنندگان ایرانی اقدام به صادارت نکردیم. پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین و کاهش نسبی قیمت به ۱۵۰ تا ۱۶۰ دلار، باز هم به دلیل نبود برنامه و اطلاع از سیاستهای اقتصادی کشور مبدا، با این قیمت نیز تولیدکنندگان اقدامی برای صادرات نکردند. در حال حاضر قیمت این محصول به ۱۱۰ دلار در هر تن کاهش پیدا کرده است. این میزان کاهش در قیمت محصول، ضررهای هنگفتی را متوجه تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی کرد.
فلاح تصریح کرد: خواهش ما این است که در هیئت دولت مطرح کنید که در کشورهایی که ما در آنها مراودات اقتصادی زیادی داریم، سفیران ایران در آن کشورها، دارای تخصص در حوزه اقتصاد و تمرکز و دغدغه اصلی آنها نیز همین مسائل باشد؛ به طوری که شرکتهای ایرانی بتوانند در مقابل از دست رفتن فرصتها، اقدام به سیاستگذاری و تدوین استراتژی برای صادارت و واردات کنند.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین اذعان کرد: یکی دیگر از دغدغههای ما، تعدد مراکز تصمیمگیری و افزایش بیش از حد نیروهای دولتی است و این مشکل، مربوط به دولتهای مختلف نیست؛ بهطوریکه برای یک کار کوچک که تمام مسئولان دولتی، مسئولان قضایی و ستاد رفع موانع اقتصادی با آن موافقت کرده اند، متاسفانه در سایر مراکز تصمیمگیری، با این کار مخالفت شده است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که بیکاری، یکی از معضلات اساسی جامعه امروز ما است؛ بهطوریکه بسیاری از مشکلات امروز ما ریشه در این معضل دارد، اضافه کرد: شرکت سنگآهن گهرزمین، با هدف ایجاد اشتغال در راستای برنامههای توسعه بالادستی، اقدام به ایجاد اشتغال چندین هزار نفری کرده است.
فلاح همچنین تصریح کرد: یکی از مشکلات این شرکت در سایت سیرجان، مباحث مربوط به محیط زیست و مخالفت این سازمان برای واگذاری زمین است؛ به طوری که درحال حاضر، این شرکت برای تخلیه و انباشت باطلهای خود، زمین لازم را در اختیار ندارد.
مدیرعامل شرکت سنگآهن گهرزمین یادآور شد: شرکت گهرزمین در زمینه بومیسازی صنعت و مهندسی معکوس در سالهای اخیر توان و انرژی زیادی صرف کرده است؛ به طوریکه در حال حاضر بسیاری از دستگاهها و خطوط تولید مورد نیاز، بومیسازی شده است.
با اجرای پروژههای بزرگ، معضل بیکاری در سیرجان و بردسیر ریشهکن میشود
شهباز حسن پور، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: اجرای پروژههای بزرگ ۱۴ هزار میلیارد تومانی در بردسیر و چهار هزار میلیارد تومانی سیرجان، نقطه عطفی در توسعه اقتصاد این منطقه خواهد بود که میتوان امیدوار بود فقر و بیکاری در بردسیر و سیرجان ریشهکن شود.
وی در این مراسم با بیان اینکه مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی، قلب تپنده دولت است، مطرح کرد: بحث صادرات نسبت به سالهای اخیر، افزایش چشمگیری در استان داشته است.
حسنپور با تاکید بر اینکه شعار باید به عمل تبدیل شود، عنوان کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور اجرا نشده است و شرکتهای خصولتی جای شرکتهای خصوصی را گرفتهاند و شعار عدالتمحوری باید اجرایی شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر جلوگیری از خامفروشی، بیان کرد: عملیات اجرایی ۱۸ هزار میلیارد تومان پروژه در سیرجان و بردسیر از امروز آغاز شد.
وی با اعلام این مطلب که بیش از دو سال مطالعات کامل در خصوص این ابرپروژه انجام شده و هماکنون تجهیز کارگاه صورت گرفته است، تمام زیرساختها فراهم شده و مشاور، ناظر و پیمانکار انتخاب شدهاند، اذعان کرد: این هدیهای است که از طرف بخش خصوصی در آستانه سفر رئیس دولت در راستای ایجاد اشتغال و تولید و حل همیشگی معضل بیکاری، تقدیم مردم شریف شهرستان بردسیر و نیز مردم سایر شهرستانهای استان کرمان میشود.
به بردسیر توجه بیشتری شود
حجت الاسلام علی اکبر کرمانی، امام جمعه بردسیر نیز در این مراسم طی سخنان کوتاهی، خواستار توجه بیشتر مسئولان به بردسیر شد و مطرح کرد: با اینکه بردسیر در ۶۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد اما مناطقی در این شهر وجود دارد که از جنوب استان نیز محرومتر است و نیاز به توجه بیشتر دارد .
وی افزود: شهرهایی مانند لالهزار، نگار و به خصوص گلزار در حوزههای فرهنگی، معیشتی و ورزشی، محدودیتهایی دارند و امیدوار هستیم که با افتتاح این طرحها و به ثمر نشستن آنها، شاهد خیر و برکت در شهرستان باشیم .
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با عمل به مسئولیت اجتماعی مجموعه فولاد و شرکت سنگآهن گهرزمین، شاهد اینگونه محرومیتها در شهرستان نباشیم.
حمزه وفایی، سرپرست فرمانداری بردسیر نیز در این مراسم عنوان کرد: همزمان با سفر ریاست جمهوری به استان، عملیات احداث پروژه بزرگ فولاد گهرزمین در بردسیر به طور رسمی آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پیگیری و حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال، اولویت اصلی فرمانداری است، افزود: با احداث این پروژه، دغدغه اشتغال شهرستان به حداقل خواهد رسید.
وفایی همچنین مطرح کرد: تعامل و همدلی نزدیک تمام ارکان حاکمیتی در شهرستان با یکدیگر و با بخش خصوصی، میتواند زمینهساز انجام اقدامات بزرگ شود.
شایان ذکر است این ابرپروژهها شامل احداث دو واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال است که به صورت مستقیم برای ۵۲۰ نفر و به صورت غیرمستقیم، برای یک هزار و ۵۶۰ نفر در زمان بهرهبرداری، اشتغال ایجاد میکند. احداث کارخانه ذوب و ریختهگری به ظرفیت سه میلیون تن در سال با اشتغال مستقیم برای ۸۵۰ نفر و غیرمستقیم برای دو هزار و ۲۹۵ نفر، احداث کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت سه میلیون تن در سال با اشتغال مستقیم برای ۶۰۰ نفر و غیر مستقیم برای یک هزار و ۵۶۰ نفر و احداث دو واحد نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت هر کدام ۵۰۰ مگاوات که برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای یک هزار و ۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد، است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه