جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 3 May , 2024 ساعت ×
افزایش ۲۸۰ درصدی تولید کنسانتره در بهار ۱۴۰۲
11 تیر 1402 - 10:43
شناسه : 34698
معاون بهره‌برداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خبر داد: معاون بهره‌برداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از تولید یک میلیون و 120 هزار تن کنسانتره در سه ماهه اول سال جاری خبر داد.
ارسال توسط : منبع : شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان
پ
پ

به گزارش «فلزات‌نیوز»، سید علی شمسی‌نیا با اشاره به تولید سه میلیون تن کنسانتره در سال گذشته و رشد تولید ۲۸۰ درصدی در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیان کرد: از ابتدای شروع به کار کارخانه تولید کنسانتره‌ تاکنون، پنج میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن تولید شده است.

وی در خصوص تولید گندله در شرکت،عنوان کرد: در سه ماهه اول سال جاری، یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن گندله تولید شد که ۳۴ درصد از کل تولید چهار میلیون تنی سال گذشته را شامل می‌‎شود.

معاون بهره‌برداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با اشاره به چالش‌های قطعی برق و گاز در سال گذشته، اظهار داشت: طراحی کارخانه بر مبنای ۳۳۰ روز کاری در سال است اما به دلیل قطعی برق و گاز در سال گذشته، توازن میان زنجیره تولید کنسانتره، گندله، انباشت محصول و فروش، تا حدی تحت شعاع قرار گرفت اما در سال ۱۴۰۲ با پیگیری‌های صورت گرفته و اقدامات خوب وزارت نیرو، در کنار خرید برق از بورس انرژی، این چالش تا این لحظه مدیریت شده است و امیدواریم برای حل قطعی گاز در زمستان نیز مسئولان بتوانند اقدامات اساسی را انجام دهند تا این مسئله به بهترین نحو ممکن کم‌اثر شود؛ چراکه این پتانسیل در شرکت وجود دارد تا در صورت رفع توقفات ناشی از محدودیت حامل‌های انرژی، بیش از ظرفیت اسمی خود تولید کند.

شمسی‌نیا ادامه داد: با توجه به تجربه سال‌های گذشته، طبق برنامه‌ریزی انجام شده، عملیلت شات‌دان کارخانه در ایام قطعی برق و گاز برنامه‌ریزی شده است و بر این اساس میزان توقفات کاهش خواهد یافت و روند افزایش تولید به خوبی پیش خواهد رفت.

وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های حال حاضر شرکت‌های صنعتی و معدنی منطقه را چالش حمل محصول دانست و گفت: ضعف زیرساخت حمل ریلی و محدودیت حمل جاده‌ای، منجر به انباشت محصول در کارخانه‌ها می‌شود که علاوه بر تاثیر آن بر کاهش روند تولید به دلیل کمبود مکان دپو، هزینه‌های مالی را متوجه شرکت‌ها می‌کند.

معاون بهره‌برداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با اشاره به اینکه رویکرد شرکت در سال جاری تمرکز بر تولید محصول با کیفیت است و در این راستا موفق شدیم شاخص‌‎های کیفی محصول را تا ۲۰ درصد در همین سه ماه ارتقا دهیم و حفظ کیفیت محصول برای ما مقدم بر کمیت است، خاطرنشان کرد: گندله فولاد سنگان همواره از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده است و شاخص‌های استاندارد طراحی کارخانه را داراست اما در دوره زمانی سه ماهه اول سال جاری، باز هم موفق به ارتقای کیفیت شدیم و از شاخص‌های استاندارد طراحی کارخانه که پیش از این نیز از آن بالاتر بودیم، فراتر رویم.

شمسی‌نیا خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دنبال ارتقای کیفی سنگ در مبدا هستیم تا با فراکسیون‌بندی کلوخه سنگ ورودی، بتوانیم برنامه‌ریزی منظمی برای ثبات کیفیت محصول داشته باشیم زیرا بخش مهمی از کیفیت محصول نهایی، به کیفیت سنگ ورودی مربوط می‌شود. با توجه به طراحی کارخانه بر اساس سنگ مگنتیت و وجود توده‌های معدنی متفاوت در منطقه، در صورت که ترکیبی از این توده‌ها به تناسب در اختیار کارخانه قرار گیرد، تاثیر مهمی روی کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.

وی یکی از مهم‌ترین وظایف این معاونت را توجه به مسائل ایمنی کارخانه دانست و تصریح کرد: با توجه به وجود تجهیزات دوار و نوار نقاله، تجهیزات الکترونیک و … امکان وقوع خطر وجود دارد اما با تمهیداتی که در حوزه آموزش و برگزاری جلسات توجیهی مستمر که به کمک واحد HSE شرکت برگزار می‌شود، توانسته‌ایم به خوبی عمل کنیم و تا کنون هیچ مورد حادثه‌ای رخ نداده است.

معاون بهره‌برداری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با اشاره به بررسی مداوم مسائل تولید در کمیته‌های فنی، مطرح کرد: چالش های موجود در روند تولید از مرحله ورود سنگ به سنگ شکن تا خروج گندله از کارخانه به صورت مداوم ارزیابی می‌شوند و راهکارهای لازم پیش‌بینی می‌شود که این مسئله باعث کاهش توقفات غیرمنتظره به حداقل ممکن شده است و خود این امر یکی از دلایل تداوم رشد تولید در کارخانه است.

شمسی‌نیا با اشاره به پتانسیل انتقال سنگ‌آهن به میزان دو هزار و ۲۵۰ تن بر ساعت ظرفیت اسمی و یک هزار و ۸۰۰ تن بر ساعت ظرفیت عملکردی خط انتقال سنگ، گفت: در حال حاضر ظرفیت عملکردی انتقال سنگ‌آهن با اتخاذ تمهیدات مناسب در دسترس است و به شرط اختصاص سنگ از معدن سنگان، مشکلی برای انتقال آن به کارخانه وجود ندارد.

وی ادامه داد: صیانت از محیط زیست، یکی از رسالت‌های فولاد سنگان است و در این خصوص تا کنون بسیار موفق عمل کرده‌ایم. یکی از بزرگترین پروژه‌های زیست‌محیطی در کشور یعنی انباشت مکانیزه باطله در فولاد سنگان در دست انجام است و امیدواریم با تکمیل این پروژه و قرار گرفتن آن در اختیار این معاونت، باطله خروجی از کارخانه به صورت مکانیزه انباشت شود.

معاون بهره‌برداری فولاد سنگان ، یکی از مهم‌ترین عوامل رشد شرکت را توجه به مقوله آموزش در بخش فنی و مهندسی دانست و اضافه کرد: تا کنون برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی بسیار خوبی برگزار شده است و تداوم این امر می‌تواند به بهبود هرچه بهتر شرایط تولید در بحث‌های فنی، علمی و عملکردی کمک کند.

شمسی‌نیا در خصوص شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر رشد تولید و مهار تورم، یادآور شد: تحقق شعار سال در عملکرد فولاد سنگان مستمر است و در حال حاضر شرکت از تمام ظرفیت خود برای تولید محصول با کیفیت استفاده می‌کند. این ظرفیت برای عبور از ظرفیت اسمی کارخانه نیز وجود دارد؛ به طوری که روند رشد تولید و نهایتا رشد فروش و سودآوری، خود به طور مستقیم و به اندازه کافی بر اقتصاد منطقه و کشور تاثیر مثبت دارد.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.