سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024 ساعت ×
تحقق ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ دشوار نیست
11 مهر 1400 - 9:55
شناسه : 18600
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با حضور در غرفه ذوب‌آهن اصفهان گفت: در خصوص تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ دو دیدگاه وجود دارد اول اینکه آیا می‌توان به این هدف دست یافت یا خیر و دوم در صورت تحقق آیا قابل بهره‌برداری است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هم‌اکنون حدود 40 میلیون تن ظرفیت‌سازی انجام شده است و دستیابی به 15 میلیون تن ظرفیت طی چهار سال امری غیرممکن نسیت، اما با توجه به شرایط فعلی کار سختی محسوب می‌شود.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی ذوب‌آهن اصفهان
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، بهرام سبحانی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با حضور در غرفه ذوب‌آهن اصفهان، اظهار داشت: به فرض اینکه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هم محقق شود متاسفانه بهره‌برداری از آن یک گلوگاه مهم است. در حال حاضر ۴۰ میلیون تن ظرفیت نصب شده و ۳۰ میلیون تن هم تولید داریم. تولیدی که زیر بار قطعی گسترده برق در تابستان گذشته بدست آمد. این قطعی برق باعث کاهش تولید و محرومیت کشور از ارزش‌افزوده شد. به جز مشکل برق به گفته مسئولان در زمستان با کمبود گاز نیز مواجه هستیم؛ با این شرایط ممکن است تولید ۳۰ میلیون تن سال گذشته نیز محقق نشود. حال با این چالش‌ها و محدودیت‌ها چگونه می‌توان تا حدود چهار سال آینده تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را محقق کرد؟

وی افزود: برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد باید نیروگاه‌های بسیاری ساخته شود، هم‌اکنون کشور برای تحقق این افق با چالش‌های شامل سرمایه‌گذاری برای تولید گاز و توزیع آن، محدودیت مواد اولیه و …روبه‌رو است که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را با اما و اگرهایی همراه می‌سازند، زیرا از معدن تا محصول باید در نظر گرفته شود.

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گفت: برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد به حدود ۸۰ میلیون تن سنگ‌آهن فراوری شده و همچنین نزدیک به ۲۰۰ میلیون تن بسته به عیار معدن باید استخراج داشته باشیم. لذا اگر شاخه معدن هم تجهیز شود تا چه زمانی می‌توان ادامه داد؟ بنابراین شناسایی معادن و اکتشاف به عنوان یک استراتژی مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

سبحانی بیان کرد: بین عرضه و تقاضا تعادل وجود ندارد، برق تولید شده به صورت ناهمخوان در دو بخش خانگی و صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. لذا باید به سمت احداث نیروگاه برویم تا ارتقاء ظرفیت تولید را داشته باشیم. سرمایه‌گذاری که برای احداث نیروگاه شده متناسب با توسعه مصرف برق نبوده است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی حتی در روستاها نیز وسایل برقی بسیاری استفاده می‌شود، شهر هم که جای خودش را دارد. از آن طرف صنایع فولاد، سیمان و سایر صنایع وابسته رو به توسعه هستند. لذا باید زیرساخت‌ها متناسب توسعه پیدا می‌کردند که این موضوع محقق نشد.

سرمایه‌گذاری برای تولید برق، اجتناب‌ناپذیر است  

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اذعان داشت: اگر امروز تصمیم بگیریم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برق احداث کنیم حداقل سه سال آینده به ثمر می‌نشیند. لذا باید به سرعت برای تحقق این امر سرمایه‌گذاری‌های لازم توسط فولادی‌ها و یا بخش خصوصی انجام شود. در حال حاضر بسیاری از واحدهای فولادی، برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی و نیروگاه‌های بخش خصوصی خریداری می‌کنند. بنابراین سرمایه‌گذاری برای تولید برق، یک باید اجتناب‌ناپذیر است.

سبحانی تصریح کرد: امسال بخشی از برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های برق آبی تامین شد که کاهش نزولات آسمانی و محدودیت آب باعث شد بخشی از این ظرفیت متوقف و صنعت فولاد را به افت تولید مواجه سازد.

وی در پاسخ به این سوال که وزارت نیرو در تامین برق صنایع فولادی چه نقشی دارد؟ ادامه داد: وزارت نیرو، نیروگاه‌های گازی بسیاری دارد که طرح آن‌ها سیکل ترکیبی (گاز و بخار) بود به دلیل ساده‌تر بودن بخش گاز را احداث کردند، اما برای بخار سرمایه‌گذاری انجام نگرفت. در همین راستا مقرر شد بخش بخار این نیروگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی احداث شود تا سیکل ترکیبی را داشته باشیم. همچنین کشور در بخش نیروگاه‌های خورشیدی نیز پتانسیل‌های بسیاری دارد که باید فعال شوند. البته مستلزم این است که قیمت برق تعدیل شود تا این نیروگاه‌ها اقتصادی شوند.

دیماند ۱۰ درصدی حتی توان سرپا نگه داشتن صنایع هم ندارد

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، عنوان کرد: خروجی احداث نیروگاه‌ها در سال‌های آینده مشخص می‌شود این مدت را باید چه کرد؟ متاسفانه امسال وزارت نیرو عملکرد خوبی نداشت و به صورت عام اعلام کردند صنایع فولاد و سیمان فقط ۱۰ درصد دیماند خود را می‌توانند مصرف کنند، یعنی ۹۰ درصد را باید کاهش دهند که این تصمیم به لحاظ فنی مقدور نبود. کارخانه‌های فولادی حتی اگر قرار باشد متوقف هم شوند باید بخشی از تاسیسات و تجهیزات شان در مدار باشد. به عنوان مثال باید سیستم گردش آب آن‌ها  فعال باشد تا دیواره کوره ذوب نشود. صرفا به کار اندازی این بخش‌ها، قطعا بیشتر از ۱۰ درصد ظرفیتی که تعیین کردند به برق نیاز دارد و لذا منطقی این است تا زمانی که مشکل اساسی مرتفع نشده است، وزارت نیرو با متولیان این امر یک برنامه‌ریزی معقول داشته باشد.

سبحانی گفت: با توجه به این چالش‌ها باید همدلی و هم‌افزایی بیش از پیش در صنعت فولاد کشور حکمفرما باشد. به عنوان مثال زمانی که بحث افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه شامل سنگ‌آهن، فروآلیاژها، قراضه و… را داریم. لذا باید فولادی‌ها با هماهنگی همدیگر و با محوریت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای رفع این موانع برنامه‌ریزی داشته باشند تا آسیبی به تولید وارد نشود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فولادمبارکه و ذوب‌آهن اصفهان با توجه به اینکه همجوار یکدیگر واقع شدند و نیروی انسانی متخصص بسیاری دارند، می‌توانند همکاری‌های مشترک بسیاری داشته باشند. ریخته‌گری ذوب‌آهن و مبارکه فقط در ابعاد شمش متفاوت هستند، اما تکنولوژی آن‌ها یکی است یا در نورد، LF و … امکانات مشترک و مشابهی وجود دارد. به عنوان مثال صرفا در بخش تعمیرات می‌توانند با ایجاد یک مجموعه تعمییراتی کلیه اقدامات خود را در این مجموعه متمرکز کنند.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.