جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 3 May , 2024 ساعت ×
توسعه صنعتی همپای حفظ محیط زیست در فولاد خوزستان
06 تیر 1402 - 15:41
شناسه : 34642
سیاست راهبردی شرکت فولاد خوزستان، همواره حفظ و بهبود محیط زیست بوده و هست‌ و همه‌ ساله در تدوین اهداف سالانه و استراتژی‌های بلندمدت این شرکت، حفظ محیط‌ زیست و توجه به مسئولیت‌های اجتماعی آن به ‌عنوان یک اصل مدنظر قرار داده می‌شود.
ارسال توسط : منبع : شرکت فولاد خوزستان
پ
پ

به گزارش «فلزات‌نیوز»، مدیران شرکت فولاد خوزستان از برنامه‌‎های این مجموعه بزرگ صنعتی برای حفظ محیط زیست و توسعه فعالیت‌های صنعتی در عین حفظ پایداری محیطی خبر می‌دهند. طی دو سال گذشته، اخبار مختلفی از برنامه‌های صنعتی – زیست‌محیطی این شرکت منتشر شده است و به نظر می‌رسد فولاد خوزستان در تلاش است تا با شکل‌دهی به نوعی هم‌زیستی مسالمت‌آمیز میان صنعت و محیط زیست، همراه با تحولات روز تکنولوژیکی از آسیب به محیط زیست جلوگیری کند و در عین حال فعالیت‌های توسعه‌ای خود را ادامه دهد.

دستیابی به بهبود مستمر در عملکرد زیست‌محیطی و کاهش انتشار آلاینده‌ها، از جمله اهداف فولاد خوزستان اعلام شده است و بنا به گفته مدیران این مجموعه، برای تحقق این مهم علاوه بر تدوین و اجرای طرح‌های زیست‌‌محیطی که تمرکز آن‌ها بر کنترل و کاهش انتشار غبار به عنوان مهم‌ترین جنبه زیست‌محیطی ناشی از فعالیت‌‌های شرکت بوده، در دو سال گذشته چندین طرح زیست‌محیطی اجرا شده است.

امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان بیان کرد: کارنامه فولاد خوزستان در بهبود محیط زیست درخشان است و با افزایش تولید از یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن، توانست با اصلاح فرایندهای تولید همپای با افزایش تولید آلودگی‌‌های محیط‌ زیستی به‌ ویژه گرد و غبار کاهش پیدا کند و از طرفی در راستای اجرای مسئولیت‌های اجتماعی، حدود ۵۲۴ هکتار فضای سبز در داخل و بیرون شرکت که بیش از پنج برابر الزامات قانونی بوده، گسترانیده است. از طرفی با توجه به محدودیت‌‎های تولید انرژی و اثرات آن بر حفظ محیط زیست، فولاد خوزستان پروژه‌هایی برای کاهش بار از شبکه برق اهواز را در دستور کار قرار داده است. از جمله می‌توان به پست برق  ۴۰۰ کیلوولت اشاره کرد که به پایداری برق اهواز کمک شایانی می‌کند.

غبارهای حاصل از فرایند تولید نیز از دیگر دغدغه‌های زیست‌محیطی شهروندان اهوازی است که در همین راستا علیرضا مخبر دزفولی، قائم مقام شرکت فولاد خوزستان با اشاره به پروژه‌های زیست‌محیطی شرکت، عنوان کرد: با راه‌اندازی غبارگیرها در قسمت‌های مختلف شرکت و سیستم‌های مه‌پاش تلاش داریم آلایندگی هوا توسط شرکت را کاهش دهیم.

در بهار سال گذشته، پروژه غبارگیر جدید ۰۴-۲۰ حمل مواد فولاد‌سازی، به منظور جمع‌آوری غبار از محل ریزش آهن اسفنجی در نوار نقاله‌های برج‌های ۱۵۹ و ۰۲-۲۰ (سیلوی ۲۰۰۰ متر مکعبی آهن اسفنجی) تعریف شد. این شرکت در سال ۱۴۰۰، پنج پروژه زیست‌محیطی با هزینه بالغ بر ۹۵۱ میلیارد ریال را تکمیل کرد. محوطه‌سازی اسکرین هفت، اجرای شبکه پاکسازی واحدهای گندله‌سازی شماره یک و دو، تامین دو دستگاه ماشین زنبیل‌کش در بخش فولادسازی و نصب سیستم مه‌پاش در خروجی مخزن روزانه‌ و تاورهای یک و دو واحد احیای شماره دو، پروژه‌هایی بودند که با هدف کاهش انتشار غبار و حفظ محیط زیست در فولاد خوزستان به اجرا درآمدند.

علاوه‌براین، در سال گذشته ۲۴ پروژه زیست‌محیطی دیگر با هزینه بالغ بر ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در دستور اجرا قرار گرفت که تکمیل ۱۲ پروژه تا پایان سال انجام شد. به گفته ابراهیمی، طرح توسعه فضای سبز ۲۴ هکتاری در محدوده ضلع شرقی منازل سازمانی نیز در دست اقدام بود که با اجرای ۲۱ هکتار آن در یکی دو سال قبل به همراه احداث شبکه آبیاری قطره‌ای، مساحت فضای سبز فولاد خوزستان به بیش از ۵۲۱ هکتار رسید که این میزان پنج برابر الزامات قانونی شرکت اعلام شد.

علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دیدار با مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، مطرح کرد: این شرکت الگویی مناسب از فعالیت‌های زیست‌محیطی کشور برای دیگر صنایع است.

وی تصریح کرد: شرکت فولاد خوزستان با وجود قدمت ۴۰ ساله و قرار گرفتن در زمره صنایع آب‌بر و آلاینده، خوشبختانه در به‌روز کردن صنعت خود در زمینه محیط زیست، تصفیه پسماند و کاهش وابستگی به رودخانه کارون گام‌های ارزنده‌ای برداشته است. این شرکت با بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا در زمینه محیط زیست، می‌تواند الگوی مناسبی برای دیگر صنایع در کشور باشد.

سلاجقه ابراز امیدواری کرد که روند تلاش در زمینه بهبود فرایندهای زیست‌محیطی ادامه داشته باشد.

به نظر می‌رسد فعالیت‌های فولاد خوزستان، تلاشی برای هم‌زیستی میان صنعت و محیط زیست باشد و مسئولان شرکت تلاش می‌کنند تا با ارتقای فناوری تولیدی و افزایش فعالیت‌های زیست‌محیطی، از آسیب‌رسانی به محیط زیست جلوگیری کنند و این رویکرد طی دو تا سه سال گذشته تقویت شده است. این انتظار در خانواده فولاد خوزستان ایجاد شده است که با تداوم برنامه‌های محیط زیستی خود، ضمن توسعه و تکمیل فعالیت‌های تولیدی، روند آسیب به محیط زیست را بیش از پیش کاهشی کند و با به‌کارگیری فناوری‌های روز، اصلاح فرایندهای تولیدی، افزایش فضای سبز و کاهش آلایندگی، به بهبود زیست اجتماعی در مناطق پیرامونی خود کمک کند.

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.