چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Wednesday, 24 April , 2024 ساعت ×
فولادمبارکه در مسیر توسعه کشور
30 مرداد 1400 - 12:09
شناسه : 16410
مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولادمبارکه مطرح کرد؛ مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه گفت: در سال گذشته سنگ بنای استراتژیک‌ترین ابرپروژه کشور یعنی انتقال نفت خام گوره به جاسک در شرکت فولادمبارکه به درستی بنیان گذاشته شد و پس از آزمایشات لازم به تولید انبوه ۴۰۰ هزار تن تختال مورد نیاز این پروژه ملی دست یافتیم؛ در حال حاضر نیز اگر محدودیت انرژی برداشته شود این شرکت می‌تواند به کمبود نیاز داخلی به عنوان تامین‌کننده نیمی از فولاد کشور پاسخ دهد.
ارسال توسط : منبع : روابط عمومی فولاد مبارکه
پ
پ

به گزارش اخبارفلزات، غلامرضا سلیمی مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه، اظهار داشت: در کلیه صنایع کشور و به ویژه صنایع فولادی، استراتژی‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت تدوین و اهداف سال آتی و افق آینده برنامه‌ریزی می‌شود که شرکت فولادمبارکه همواره در این زمینه پیشگام بوده است؛ این شرکت به منزله سازمان متعالی، استراتژی «توسعه محصول» و «بومی‌سازی» را در دستور کار خود قرار داده است. در این راستا فولادمبارکه همواره در تیررس تحریم‌های ظالمانه قرار داشته و در سال گذشته نیز دو بار از سوی ایالت متحده آمریکا تحریم شد که با توجه به چنین شرایطی نیاز بود که رویکرد تکیه بر توانمندی داخلی را تقویت کند؛ اقدامی که نتایج آن خودش را در تولید محصولات و گریدهای فولادی جدید نشان داد.

وی افزود: شرکت فولادمبارکه با عزم فولادمردان خود گریدهای مختلف فولادی را تولید کرده و با تجهیز ماشین‌آلات و ارتقای دانش و اراده کارکنان شرکت به سمت تولید محصولات مورد نیاز داخلی گام برداشت.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه با تاکید بر عزم و توانمندی فولادمردان در تولید تختال API مخصوص انتقال نفت خام، گفت: تا سال گذشته، لوله‌های مورد نیاز برای انتقال نفت خام به کشور وارد می‌شدند و این دغدغه در شرکت فولادمبارکه وجود داشت که چرا نباید این محصول در داخل کشور تولید شود تا مانع از خروج ارز شویم؟ نهایتا این دغدغه با یک کار تیمی در سطح ملی به سرانجام رسید و شرکت فولادمبارکه توانست با انسجام مدیریتی، تختال‌های مورد نیاز انتقال نفت خام از گوره به جاسک را برای نخستین بار در کشور تولید کند.

سلیمی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد و تعامل سازنده با وزارت نفت، شرکت فولاد اکسین و شرکت‌های لوله‌سازی در ابرپروژه انتقال نفت خام گوره به جاسک، بیان کرد: تولید تختال‌های API به معنای واقعی کلمه، تجلی کار گروهی در سطح کلان کشور بود و شرکت فولادمبارکه به عنوان پایه و اساس تولید این نوع تختال به نیاز وزارت نفت به خوبی پاسخ داد. اگرچه در سال‌های گذشته، تولید تختال‌های مورد نیاز انتقال نفت ترش مطرح شده بود اما امکان آن فراهم نبود تا این که در سال گذشته سنگ بنای استراتژیک‌ترین ابرپروژه کشور یعنی انتقال نفت خام گوره به جاسک در شرکت فولادمبارکه به درستی بنیان گذاشته شد و پس از آزمایشات لازم به تولید انبوه ۴۰۰ هزار تن تختال مورد نیاز این پروژه ملی دست یافتیم. این بستر علمی در شرکت فولادمبارکه برای تولید تختال‌های مورد نیاز انتقال نفت ترش سبک و سنگین فراهم شد و امروز قادر هستیم انواع و اقسام گریدهای مورد نیاز فولادی انتقال نفت یا API را تولید کنیم.

پیوستن ایران به جمع کشورهای توانمند در زمینه تولید تختال‌های API

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه با اشاره به ویژگی‌های تختال API تولیدشده در این شرکت، تصریح کرد: نفت خام خاصیت خورندگی دارد و تختال مورد نیاز بایستی از استانداردهای لازم برخوردار باشد؛ تولید این گونه گریدهای فولادی در انحصار چند کشور است و اکنون ایران با همت شرکت فولادمبارکه در زمره این کشورها قرار دارد.

سلیمی به عناصر آلیاژی و عملیات تولید این تختال‌ها اشاره کرد و اذعان داشت: عناصر آلیاژی به کاررفته در تختال‌های API متنوع است و با کنترل عناصر آلیاژی و ترکیب‌های شیمیایی این گرید فولادی تولید می‌شود. در همین راستا شرکت فولادمبارکه با مجهز بودن به پلنت گاززدایی امکان تولید این گریدهای فولادی را دارد؛ این گرید فولادی نیز در ترکیب شیمیایی و هم عملیات تولید، گرید ویژه‌ای است و شرایط خاص و زمان‌بندی‌شده برای تولید آن مورد نیاز است.

وی یادآور شد: کارکنان شرکت فولادمبارکه با تکیه بر خودباوری، عزم راستین خود را برای تولید انواع گریدهای فولادی جزم کرده‌اند تا امید و نشاط را به جامعه تزریق کنند و به جرات می‌توان گفت تولید تختال‌های مخصوص انتقال نفت خام برای نخستین بار در کشور اقدامی جسورانه بود و نقش مدیریت عالی شرکت فولادمبارکه در راهبری این دستاورد، مهم و ارزنده است و تولید تختال API، سرآغاز تولید گریدهای مورد نیاز وزارت نفت خواهد بود.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه مزایای تولید این نوع تختال را برشمرد و عنوان کرد: یک محصول جدید و استراتژیک که برای نخستین بار در شرکتی تولید می‌شود، بر اساس اقدامی همدلانه و منسجم حاصل می‌شود که از نظر معنوی به پرسنل انگیزه می‌دهد اما علاوه بر این تولید این تختال باعث جلوگیری از خروج ۵۰۰ میلیون یورو از کشور شد تا با توانمندی تولید این گرید و ارتقای کیفی و کمی محصولات، زمینه ثبت سفارشات متعدد برای انواع دیگر فولاد نیز فراهم شود.

سلیمی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت تولید در کشور، اظهار کرد: در سال جهش تولید، شرکت فولادمبارکه به رغم تمام تهدیدات و تحریم‌ها توانست نسبت به سایر صنایع دیگر در تحقق شعار سال اقدام کند و امسال نیز در همین مسیر گام‌های مهمی برداشته است؛ چراکه ما در فولادمبارکه به عنوان بزرگ‌ترین بنگاه اقتصاد کشور به دنبال آن هستیم تا با پشتیبانی از ارگان‌های کشوری بتوانیم موانع را بزداییم و با تامین ورق‌های مورد نیاز صنایع پایین‌دستی نسبت به رفع موانع این واحدها اقدام کنیم.

دستاوردهای طلایی شرکت فولادمبارکه در مسیر تولید

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه به دستاوردهای شرکت فولادمبارکه پرداخت و اذعان داشت: سال جهش تولید، سال طلایی شرکت فولادمبارکه بود؛ چراکه به رکوردهای متعددی در تولید از نظر کمی و کیفی دست یافتیم؛ در سال گذشته از رکورد تولید هفت میلیون تن فولاد عبور کردیم و این مهم برای شرکتی که تامین‌کننده نیمی از فولاد کشور است، دستاورد ارزنده‌ای محسوب می‌شود؛ همچنین در سال گذشته گروه فولادمبارکه توانست به تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام دست یابد که این دستاوردها را باید به تنوع محصولات به ویژه در فولادهای نهایی ضمیمه کرد.

سلیمی گفت: در سال جهش تولید، برای نخستین بار، شرکت فولادمبارکه توانست به تولید تختال‌هایی با ضخامت ۲۵۰ میلی‌متر دست یابد که بسیار مسرت‌بخش بود؛ تولید تختال ۳۰۰ میلی‌متر هم از دیگر دستاوردهای این شرکت در سال گذشته بود به‌ویژه زمانی که تولید این محصول در دنیا ویژه و انحصاری است.

وی افزود: کاربرد این تختال‌ها در صنایع گاز و کشتی‌سازی است که منجر به بهبود کیفیت و کمیت در صنایع پایین‌دستی می‌شود؛ «پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نیز در شرکت فولادمبارکه طوفانی بود؛ چراکه توانستیم به دستاورد تولید تختال با عرض دو متر برای نخستین بار در کشور دست یابیم که این محصول هم در صنایع نفتی و کشتی‌سازی استراتژیک و مهم است.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه با اشاره به این دستاوردها، اظهار کرد: نکته قابل توجه این است که این تختال‌ها تا سال گذشته به کشور وارد می‌شد و با همت و تکیه بر توان پرسنل فولادمبارکه توانستیم در مسیر بی‌نیازی کشور به واردات این تختال‌ها اقدام کنیم که امیدواریم در سال‌های آتی با پروژه‌ها و توسعه محصول بتوانیم گریدهای فولادی را تنوع ببخشیم و دستاوردهای این شرکت را به جامعه عرضه کنیم.

ما به مسئولیتهای اجتماعی ایمان داریم

سلیمی به مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت نیز پرداخت و تصریح کرد: یکی از رسالت‌های شرکت فولادمبارکه ایفای مسئولیت‌های اجتماعی است و ما به این مسئله ایمان داریم که نمونه بارز آن خود را در روزهای فوق بحرانی کرونا و با تامین بیش از ۱۸ هزار تن اکسیژن رایگان در مراکز درمانگر نیمی از کشور نشان داد.

وی تاکید کرد: از آنجا که شرکت فولادمبارکه در فلات مرکزی واقع شده اهمیت کاهش مصرف آب برای آن بسیار مهم و ویژه است و این شرکت در جهت کاهش بهره‌برداری از آب خام اقدامات ارزنده‌ای انجام داد؛ میزان مصرف آب صنایع فولادی به ازای تولید هر تن ۷ متر مکعب است اما شرکت فولادمبارکه این میزان را به حدود ۲٫۵ مترمکعب برای هر تن تولید فولاد، کاهش داده است. از سوی دیگر بازچرخانی آب در این شرکت و توسعه احداث شبکه و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بیش از ۹ شهرستان برای استفاده از پساب شهری، اقدام دیگری است که مصرف آب خام را در این کارخانه به حداقل رساند.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه، اظهار کرد: ماهیت صنایع فولادی اگر مدیریت نشود آلایندگی دربردارد اما از آنجایی که مسائل زیست‌محیطی دغدغه همیشگی شرکت فولادمبارکه بوده با برنامه‌ریزی کلان در راستای کاهش تولید غبار، این شرکت با بهره‌گیری از تکنولوژی روز و استفاده از سیستم‌های مکنده بسیار قوی در مسیر کاهش آلایندگی گام‌های موثری برداشته است؛ چراکه با استراتژی آینده‌نگری و اتخاذ استانداردهای روز دنیا، درصدد است که به تولید فولاد سبز دست یابد.

با اجرای طرح نورد گرم ۲، صادرات فولاد با ارزش‌افزوده محقق می‌شود

سلیمی در ادامه به دستاوردهای صادراتی شرکت فولادمبارکه نیزپرداخت و گفت: شرکت فولادمبارکه محصولات ورق گرم، سرد و تختال تولیدی را با مزایای رقابتی به تمام دنیا صادر می‌کند؛ در حال حاضر، ظرفیت ماهیانه نورد شرکت فولادمبارکه، ۴۵۰ الی۵۰۰ هزار تن و ظرفیت فولادسازی بالغ بر تولید ۷۰۰ هزار تن فولاد در ماه است، به این معنا که حدود ۲۵۰ هزار تن مازاد ظرفیت تولید داریم که عمدتا در مسیر صادرات قرار می‌گیرد؛ اگرچه صادرات امتیاز مثبتی محسوب می‌شود و برای کشور ارزآوری دارد اما به علت آن که تختال با ارزش افزوده بالا همراه نیست در مسیر صادرات قرار نمی‌گیرد و به نوعی خام‌فروشی است. تختال از نظر انرژی، آب و زیست‌محیطی بیشترین میزان انرژی را مصرف می‌کند و در مراحل بعدی یعنی فرایندهای نورد گرم و سرد به ارزش افزوده دست می‌یابد. روند توسعه‌ای که در طرح نورد گرم ۲ شرکت فولادمبارکه پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اهمیت ابرپروژه نورد گرم ۲، افزود: این پروژه مهم شرکت فولادمبارکه چند سالی است که در دستور کار شرکت قرار دارد و طی دو سال اخیر به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است. لذا امیدواریم در سال جاری با همکاری ارگان‌های مربوطه، این ابرپروژه سرعت گیرد و تولیدات تختال شرکت فولادمبارکه نورد شده و ورق نهایی با ارزش افزوده بالا صادر شود. البته محصولات این شرکت توانسته است هم به نیاز بازار داخل پاسخ دهد و هم با استانداردهای کیفی و قیمتی در بازارهای جهانی عرضه شود؛ چراکه اگر مزایای رقابتی محصولات عرضه‌شده شرکت فولادمبارکه در بازارهای جهانی به نیاز مشتریان پاسخ ندهد از گردونه رقابت حذف می‌شود.

محدودیت‌های انرژی برداشته شود، کمبود تولید را جبران می‌کنیم

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولادمبارکه با اشاره به این که محصولات شرکت به بازارهای اروپا، چین و آسیای جنوب شرقی صادر می‌شود، تصریح کرد: اگر قیمت محصولات و هزینه تولید شده متناسب با قیمت‌های جهانی نباشد، بی‌شک در این عرصه دوام نخواهیم آورد و با توجه به این که تمام قیمت‌ها در زنجیره تامین و تولید فولاد، جهانی است این شرکت توانسته جایگاه خوبی در زمینه صادرات اعم از قیمت و کیفت محصولات فولادی در جهان داشته باشد و با ارتقای مزایای رقابتی بتواند هزینه‌های تمام‌شده تولید را به حداقل کاهش دهد.

سلیمی در پایان با اشاره به این که شرکت فولاد مبارکه تابع سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است، خاطرنشان کرد: هر تصمیمی که در سطح کلان اتخاذ شود، در دستور کار بزرگ‌ترین واحد صنعتی کشور قرار می‌گیرد و امیدواریم با رفع موانع تولید از جمله محدودیت‌های انرژی، این شرکت بتواند به کمبود نیاز داخلی به عنوان تامین‌کننده نیمی از فولاد کشور پاسخ دهد و این آمادگی را داریم که کمبود تولید در دو ماه گذشته را جبران کنیم.
انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.